Programe de nutriţie, parenting şi evaluări profesioniste la Academia “Victor Hănescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Hănescu a introdus în România mai întăi antrenamentele mentale „on and off court” prin taberele “Train Lika a Pro”, cu sprijinul unei echipe de profesionişti. Iar efectele s-au văzut rapid la copiii care au participat la aceste cursuri.

Apoi, după ce la începutul acestui an a lansat Academia “Victor Hănescu”, fostul număr 26 ATP a identificat faptul că programele de mental coaching nu sunt suficiente. Şi că mai trebuie şlefuite şi alte câteva aspecte pentru pregătirea jucătorilor în drumul către înalta performanţă.

“Deşi ignorată, de cele mai multe ori, atunci când se creează strategia de pregătire, nutriţia este unul dintre pilonii de bază pentru un campion în tenis şi în viaţă. Aşa că le-am oferit sportivilor Academiei şi părinţilor posibilitatea să participe la workshop-uri susţinute de medici nutriţionişti profesionişti. Care au oferit informaţii extrem de utile şi importante despre ce şi cum are nevoie să mănânce în fiecare zi, în funcţie de efort, un jucător profesionist”, a declarat Hănescu.


Apoi, în urma unor sondaje s-a identificat faptul că extrem de importantă este evaluarea profesionistă a sportivilor. ”E bun! O să ajungă departe!’ - în fiecare zi vorbesc cu părinţi care îmi spun că aud asta de ani de zile de la antrenorii copiilor lor, însă rezultatele se lasă aşteptate... Vorbesc cu părinţi supăraţi pentru că simt că irosesc banii, iar copii care cred că este vina lor devin demotivaţi. Efectele se văd atât în evoluţia jucătorului, cât şi în relaţia copil - părinte... De ce se întâmplă asta? Un motiv esenţial este că nu sunt măsurate în mod profesionist evoluţia şi nivelul de performanţă ale jucătorului, iar antrenamentele nu sunt adaptate la nevoile sale reale. Mai sunt şi alţi factori extrem de importanţi, însă un prim pas pe care te invit să îl faci dacă te regăseşti în situaţia de mai sus este să vii la Academie pentru o evaluare obiectivă şi la cele mai înalte standarde. Vei primi, pe lângă rezultatele evaluării, şi recomandări personalizate de la unii dintre cei mai buni antrenori din ţară”, spune fostul număr 26 ATP.

Visul lui Victor, acela ca Academia ce îi poartă numele să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional şi să ofere lumii campioni valoroşi prinde din ce în ce mai mult contur. “De aceea am pus bazele poate celui mai îndrăzneţ proiect din tenisul românesc de până acum (https://academiavictorhanescu.ro). Această academie s-a născut firesc, mai întâi din dorinţa de a asigura atât copiilor care au pornit pe acelaşi drum ca şi mine, cât şi părinţilor lor, un mediu de dezvoltare în siguranţă, încredere şi profesionalism în condiţii de performanţă. Având facilităţi de top, printre care suport mental, strategie, management, antrenamente fizice, tactice şi emotionale, suport medical şi educaţie în sănătate, nutriţie şi mişcare.  Vizunea acestei academii este să dezvolte şi să susţină viitorii campioni atât pe terenul de joc, cât şi în viata de zi cu zi, să fie mediul ideal în care sportivii să se dezvolte atât profesional, cât şi uman. În plus, visul meu este ca această Academie să devină un punct de referinţă pe harta tenisului internaţional şi să ofere lumii campioni valoroşi, indiferent de posibilitatile materiale ale acestora”

image
image
image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite