Primul campion la Snooker Masters-ul organizat la noi: cine e el, ce premiu a luat şi ce dispută inedită a fost în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Snooker

În perioada 12-15 martie a avut loc prima ediţie a SwissPartners RST Snooker Masters, organizată de către Asociaţia Real Snooker Tour.

Au participat 32 dintre cei mai buni jucători de snooker din România, fapt dovedit şi de numărul ridicat de break-uri de peste 30 de puncte (35 de break-uri), dintre care cinci fiind de peste 50 de puncte. 

Câştigătorul turneului e Alex Florescu din Craiova, care s-a impus în urma unei finale dramatice decisă la bila neagră, cu scorul de 4-3 în faţa bucureşteanului Paul Croitoru. Astfel, Alex Florescu a pus mâna pe un cec de 2.500 de lei şi pe trofeul şi medalia de învingător a SwissPartners RST Snooker Masters.

Paul Croitoru s-a mulţumit cu un premiu în valoare de 1.250 de lei şi cu medelia pentru locul secund. Finala dintre cei doi combatanţi a fost arbitrată de către Alex Crişan, cel care în urma cu doar câteva luni a arbitrat semifinala de Masters de la Londra, disputată între Mark Allen şi Shaun Murphy.

Claudiu Ilea din Cluj şi Tiberiu Teodoru din Bucureşti au urcat pe treapta a treia a podiumului, asigurându-şi fiecare suma de 600 de lei, plus medaliile şi distincţiile aferente. 

Premiul pentru cel mai mare break (82 de puncte), în valoare de 500 de lei, a plecat tot la Cluj, la ocupantul locului al treilea, Claudiu Ilea. Din păcate, premiul pentru un break mai mare de 100 de puncte, în valoare de 500 de lei, n-a fost adjudecat.

Premiile pentru locurile 5-8, în valoare de 300 de lei, au intrat în posesia următorilor: Renaud Devriese (Constanţa), Sorin Crăciun (Piteşti), Mario Amza (Bucureşti), Daniel Bontea (Bucureşti).

Trebuie menţionat faptul că în optimile de finală a avut loc o confruntare extrem de interesantă între cei doi comentatori renumiţi de la Eurosport, Marius Ancuţa şi Daniel Bontea, partida încheiată în favoarea celui din urma. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite