Prima etapă, primul scandal. Rapid, iertată de un gol valabil, în urma consultării sistemului VAR VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid și Sepsi au remizat, scor 0-0, în primul duel tare al ediției 2023/2024 din SuperLigă. În minutul 65, Ștefănescu a marcat pentru covăsneni, reușita fiind validată inițial, apoi anulată pentru un ofsaid, după consultarea VAR. Arbitrul a considerat că portarul Horațiu Moldovan a fost mascat de Safranko, jucător al lui Sepsi. Nici vorbă, susțin oamenii de fotbal.

„Chiar dacă Rapid a jucat mai bine, eu cred că este viciere de rezultat. Am fost în fața monitorului, e gol valabil 100%. Dacă puneam doi portari, nu avea nicio șansă. Safranko s-a demarcat, dar în momentul pendulării a avut vizibilitate portarul. Și dacă n-a avut, n-a avut din cauza lui Cristea. Ne-a explicat că n-a văzut niciun moment mingea, eu n-am văzut așa.

Ne pare rău. Chiar dacă Rapid ne-a dominat și a avut ocazii, n-am făcut meci foarte bun, dar e viciere de rezultat. Nu mereu câștigă echipa care domină și are ocazii. Eram curios dacă era invers și dacă reușea Rapid să deschidă scorul. E clar, dar din păcate nu putem dovedi acest lucru. Rămâne doar să muncim”, a spus Niczuly la Prima Sport.

Arbitrul a considerat că Sanfranko a influențat faza golului lui Sepsi. Captură DigiSport
Arbitrul a considerat că Sanfranko a influențat faza golului lui Sepsi. Captură DigiSport

Crăciunescu: Nu împiedică vizibilitatea arbitrului

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a lămurit problema, la Digi Sport: ”Dacă ne uităm pe fază, o să explic. Ofsaidul se judecă în momentul în care pleacă mingea. În momentul acesta, jucătorul care se află în poziție de ofsaid nu împiedică cu nimic câmpul vizual al portarului. Nu are nicio treabă. Dar, când șutează, e într-adevăr în poziție de ofsaid. Doar că mingea se duce în colțul lung”.

Și Mihai Stoica a analizat disputa dintre Rapid și Sepsi. Managerul FCSB a lăudat prestația din prima repriză a prestației lui Cristiano Bergodi, dar crede că rezultatul a fost influențat de o greșeală de arbitraj.

Covăsnenii se simt vânați 

„Dacă tot se voia anulat golul, se putea la o fază anterioară. Te puteai lega de duelul dintre Ştefănescu şi Braun. Gol valabil. Nu ne-am născut ieri. Este gol valabil. Măcar dacă ar fi arătat Moldovan că nu a văzut mingea, dar nu avut reacţie. Toată lumea ridică mâna la astfel de faze. Nu vede mingea. Ce să ridice?”, a spus și Mihai Stoica, din postura de analist TV.

Rapid și Sepsi, fără gol în prima etapă din Superliga. Foto Playsport
Rapid și Sepsi, fără gol în prima etapă din Superliga. Foto Playsport

Autorul golului anulat, Marius Ștefănescu, crede că Sepsi e vânată de arbitri. „Nu știu cum s-a judecat. Ne-a zis că Safranko a influențat faza. Eu zic că Horațiu Moldovan a văzut mingea și nu mai avea ce să facă, dar asta e. Nu mai avem ce să facem acum. Cred că a fost decizia lui Horia (n.r. - Mladinovici). Pe unde ne prinde ne rupe. Decizia e la Colțescu, dar dânsul l-a chemat”, a precizat Ștefănescu, la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite