Premieră în Europa: Anderlecht - Genk se va rejuca în urma unei grave erori din camera VAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrajul video dă rateuri nu numai în România, ci și în campionatele mai tari ale Europei. Astfel, s-a ajuns chiar să se rejoace o partidă după o eroare a arbitrilor și a ajutoarelor lor din studioul de reluări.

Genk - Anderlecht, un meci cu scântei. Foto Twitter
Genk - Anderlecht, un meci cu scântei. Foto Twitter

Pe 23 decembrie 2023, Genk a ratat un penalty în minutul 23. Bryan Heynen l-a luat la țintă pe portarul lui Anderlecht, Kasper Schmeichel. Mingea a ajuns la Yira Sor, iar atacantul lui Genk a înscris. VAR a intervenit și a anulat golul pentru că jucătorul oaspeților a pătruns mai repede în careu decât prevede regulamentul, însă nu a fost singurul. În imagini se vede că și un jucător de la Anderlecht a intrat în careu, iar regulamentul menționează în aceste cazuri faptul că penalty-ul trebuie să fie executat din nou. Totuși, arbitrul a dictat doar lovitură liberă pentru Anderlecht.

Comisia de disciplină a recunoscut greșeala

Genk a pierdut meciul în cele din urmă cu 2-1 și a făcut apel la Federația Belgiană de Fotbal și la Tribunalul Belgian de Arbitraj pentru Sport. Comisia de disciplină i-a dat dreptate clubului afectat de decizia arbitrului, iar meciul se va rejuca. Decizia ar putea crea un precedent pentru restul echipelor din Belgia și întreaga lume, care se vor adresa comisiilor atunci când sunt dezavantajate din cauza greșelilor de arbitraj, scrie gsp.ro.

În România, ultima eroare s-a înregistrat chiar aseară, când FCU Craiova nu a primit un penalty în partida cu Farul, constănțenii impunându-se în final cu 1-0. După meci, patronul oltenilor, Adrian Mititelu, a făcut iureș, acuzând o conspirație împotriva echipei sale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite