Piţurcă îşi calcă pe „inimă”: Pintilii va ţine mijlocul naţionalei cu Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reacţia lui Mihai Pintilii după golul marcat Ungariei
Reacţia lui Mihai Pintilii după golul marcat Ungariei

Selecţionerul Victor Piţurcă a decis să renunţe la orgoliul său arhicunoscut  şi-l va chema pe mijlocaşul lui Al-Hilal la lot. Pintilii joacă vineri primul meci oficial la Al Hilal.

Mihai Pintilii şi Laurenţiu Reghecampf debutează vineri în campionatul Arabiei Saudite, însă adevărata miză a românilor este Liga Campionilor Asiei.
După o lună de cantonamente şi antrenamente în stilul germanului Thomas Neubert, jucătorii lui Al-Hilal vor debuta vineri în campionatul Arabiei Saudite, contra modestei Al Orubah. Un meci care s-a devansat la cererea expresă a lui Laurenţiu Reghecampf, din dorinţa ca echipa sa să joace două meciuri oficiale până la mare confruntare cu Al Sadd, din sferturile Ligii Campionilor Asiei (19 şi 26 august).
Mihai Pintilii le-a lăsat arabilor o impresie plăcută în meciurile amicale, fiind comparat cu Mirel Rădoi. Mijlocaşul rămâne o soluţie importantă şi pentru echipa naţională, în condiţiile în care Bourceanu e accidentat, iar Costin Lazăr nu are încă un contract semnat cu vreun club.
De altfel, Victor Piţurcă le-a mărturisit colaboratorilor săi că se bazează pe Pintilii pentru meciul cu Grecia, călcându-şi pe orgoliu de două ori. În primul rând, pentru că nu obişnuieşte să aducă jucători din această parte a lumii, doar Mirel Rădoi fiind chemat în câteva rânduri pe vremea când juca în zona Orientului Mijlociu. În al doilea rând, pentru că  mijlocaşul l-a enervat pe selecţioner înaintea amicalelor cu Albania şi Algeria, pe care le-a „fentat” sub motivul unor probleme medicale. De fapt, fotbalistul nu dorea să rateze supercontractul cu Al Hilal din cauza unei accidentări şi s-a „dat lovit”.  Milocaşul are un angajament pe trei ani, care începe de la 1,5 milioane de euro în primul sezon şi creşte gradual.
A marcat un gol spectaculos
Mihai Pintilii a înscris pentru noua sa echipă în ultimul amical, cel cu Al-Fatah, scor 3-1. Mijlocaşul de 29 de ani a punctat cu un şut superb, o reluare din voleu (VEZI AICI VIDEO) . Fotbalistul şi antrenorul şi-au adus la Riad şi familiile, care vor urmări din tribună meciul de debut al lui Reghecampf şi Pintilii.

Rezultatele din amicale
Al-Hilal – Dinamo Kiev 3-0
Al-Hilal – Ath. Bilbao 0-3
Al-Hilal - FC Jūrmala 3-1
Al-Hilal – Genoa 0-0
Al Hilal – Al Fatah 3-1

17 meciuri şi 1 gol are Pintilii la echipa naţională, el marcând în meciul cu Ungaria de pe “Arena Naţională”
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite