Pintea, „furată“ de maghiari: De ce a ajuns una dintre cele mai bune jucătoare ale naţionalei la Gyor şi nu la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pintea

Campionatul European a adus o serie de pierderi mari pentru CSM Bucureşti: Cristina Neagu şi Amanda Kurtovici s-au accidentat, iar transferul lui Pintea s-a ratat.

CSM Bucureşti şi-a propus să câştige Liga Campionilor în acest sezon, însă, la cum arată lucrurile în momentul de faţă, şansele „tigroaicelor“ au scăzut drastic.

Campioana României e calificată în Grupa Principală II cu 6 puncte şi are şanse bune de a se clasa pe unul din primele patru locuri pentru a prinde sferturile. Mai departe însă, misiunea ei se anunţă a fi extrem de dificilă. Asta deoarece, două dintre piesele de bază ale bucureştencelor, Neagu şi Kurtovici, s-au accidentat grav. Dacă prima a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate la piciorul drept, norvegianca a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior şi menisc intern la genunchiul piciorului stâng. Nici una dintre ele nu va mai juca în acest sezon.

Gyor a plătit 50.000 de euro

În ultimele zile, s-a vehiculat că CSM o va aduce pe Crina Pintea, una dintre cele mai bune handbaliste ale României la Campionatul European. Sâmbătă însă, maghiarii au anunţat că Gyor, campioana Europei, a rezolvat transferul jucătoarei de 28 de ani de la Paris 92 pentru suma de 50.000 de euro. 

Astfel, în loc să întărească lotul CSM-ului, pivotul va juca împotriva „tigroaicelor“ în Liga Campionilor la 25 ianuarie.

Chestionat despre ratarea acestui transfer de către prosport.ro, managerul secţiei de handbal a CSM-ului, Nicolae Luca, a explicat ce s-a întâmplat. 

„S-a discutat cu Crina Pintea, jucătoarea face parte din strategia clubului. Am discutat însă cu ea pentru un contract începând din vară. În acest moment, CSM Bucureşti are doi pivoţi care joacă (n.r. Dragana Cvijici şi Oana Manea). Am discutat şi cu cei de la Gyor, n-a existat o concurenţă între cluburi în privinţa Crinei Pintea. Concurenţa există, însă numai pe teren. A existat un gentlemen agreement între CSM şi Gyor, în condiţile în care noi avem acum doi pivoţi. Clubul din Ungaria a luat-o pe Crina pentru a întări acest post până în vară, având în vedere că acolo era doar Kari Brattset. E o prioritate pentru noi ideea de a aduce ceva nou. Oricare dintre componentele echipei naţionale sunt în planurile de viitor ale clubului. Inclusiv cu Crina Pintea s-au făcut nişte proiecţii pentru viitor“, a explicat Luca.

Voi juca pentru Gyor! Va fi greu să joc contra CSM-ului, clar, dar, cum am mai spus, când ai o şansă ca asta, n-ai cum să o ratezi. Joc contra Bucureştiului, nu va fi uşor, dar îmi voi face treaba. Crina Pintea pentru prosport.ro  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite