Petrolul - Rapid 0-0: „lupii“ au avut dinţi de lapte. De ce giuleştenii sunt coşmarul prahovenilor de mai bine de 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei victorii consecutive în primele trei etape, ploieştenii au făcut un prim pas greşit în cel mai prost moment posibil: exact în runda în care Steaua a spulberat Pandurii şi cu patru zile înainte de turul din play-off-ul Ligii Europa.

Petrolul n-a mai învins Rapidul din 2000, iar aşteptarea ploieştenilor pentru o victorie în faţa giuleştenilor va ajunge la minimum 15 ani, având în vedere că meciul din returul campionatului se va juca în 2015.

Sâmbătă seara, ceea ce, teoretic, ar fi trebuit să fie o victorie lejeră pentru Mutu şi compania s-a transformat într-un chin. Nu din cauza jocului, care a fost unul deschis, cu multe ocazii de ambele părţi, dar pentru că „lupii“ n-au ştiut profite de şansele lor de gol. Mustivar (13) a trimis peste transversală la o ieşire greşită a lui Bornescu, la fel a făcut şi Albin (31), iar De Lucas a avut un şut deviat, care l-ar fi învins pe Bornescu, prins pe picior greşit, dacă ar fi găsit cadrul porţii (45). De partea cealaltă, Rapid a avut un gol anulat în prelungirile primei reprize, arbitrul Istvan Kovacs considerând că Ciolacu a faultat în atac, înainte de a marca.

După pauză, rapidiştii au avut cea mai mare ocazie a meciului: Coman l-a servit pe Dică, dar şutul acestuia a fost blocat de Hoban, înainte de a intra în poartă (55). Petrolul n-a mai avut la fel de multe ocazii ca în prima parte, dar a încheiat jocul cu o deviere subtilă a lui N'Koyi, reţinută însă de Bornescu.

S-a terminat 0-0, rezultat excelent pentru Rapid, care, fără o pregătire de vară, are o victorie, două remize şi o înfrângere după patru etape, fiind pe locul 7 cu cinci puncte, peste formaţii precum CS U Craiova, CSMS Iaşi sau Pandurii. Petrolul ocupă poziţia a doua cu zece puncte, la două puncte de liderul Steaua, singura formaţie cu patru victorii după patru runde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite