Pep Guardiola, investigat într-o anchetă anti-terorism, desfășurată în Spania și Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile spaniole cercetează Tsunami Democratic, o platformă suspectată de terorism, dar și pe Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, care i-a încurajat pe catalani ”să se revolte împotriva statului".

Pep Guardiola e prins într-un scandal internațional. Foto EPA EFE
Pep Guardiola e prins într-un scandal internațional. Foto EPA EFE

Antrenorul cu 36 de trofee e născut la Santpedor, în centrul Catalunyei, și s-a implicat activ în lupta pentru independența regiunii. Iar acum, e printre cei cercetați de atât de autoritățile spaniole, cât și de cele canadiene.

Potrivit Marca, Tsunami Democratic e investigată de Curtea Națională iberică pentru terorism. Și managerul lui City e „prins" într-un raport făcut de Garda Civilă pentru statul canadian. Pentru că platforma are legături în țara nord-americană prin compania canadiană Tucows Domains Inc, anchetatorii de la Ottawa au cerut date despre acest dosar, întrebând inclusiv de cel mai bun antrenor din lume: „Cine este Josep Guardiola și cum știți că a trimis mesaje în numele lui Tsunami Democratic?".

Garda Civilă susține că Tsunami Democratic a pornit „o campanie puternică promovată la cel mai înalt nivel politic și în zone civile pro-independență". Guardiola a participat la această campanie: „Nu a ezitat să-și alăture vocea de Tsunami Democratic, sprijinind cererea acesteia și încurajând populația catalană să se revolte împotriva legii statului spaniol".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite