Articol publicitar

Pariorii din România: printre cei mai needucaţi pariori din lume – Cădar Marius explică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este una dintre ţările în care pariurile reprezintă un mod de viaţă pentru mulţi. Milioane de adulţi se delectează în mod regulat cu consumul de adrenalină, însă fiecare pasionat are o înclinaţie către un anumit segment din sfera acestui fenomen: pariuri sportive, jocuri de cazinou, Poker sau Bingo.

Cu toate acestea, pariorii autohtoni sunt consideraţi ca fiind printre cei mai needucaţi pariori din lume. Ignoranţa unora şi lipsa de documentare generează nenumărate mituri şi zvonuri care circulă rapid şi cauzează neplăceri, întrucât mulţi recurg la soluţii proaste şi nu profită la maxim de oferta actuală a pieţei.

Temerile pariorilor

Am stat de vorbă cu fondatorul comunităţii pariorilor din România, Cădar Marius, care ne-a dezvăluit o serie de detalii interesante cu privire la reticenţele şi temerile pariorilor de la noi din ţară. Acesta ne-a spus că principala cauză pentru care în prezent există atâtea nelămuriri este lipsa de informare a pasionaţilor de pariuri sportive.

„Este adevărat că anumiţi pariori au fost amendaţi în perioada deja celebrului scandal petrecut la finele anului 2015, însă lucrurile s-au pus la punct. Sistemul de licenţiere era la început şi era de aşteptat să avem parte de probleme. Astăzi însă, pariorii nu mai au de ce să se lase purtaţi de acea neclaritate care planează în jurul celor mai sceptici dintre sceptici. Este suficient să intre pe site şi să citească – acolo am explicat atât legislaţia cât şi toate celelalte subiecte pe care pariorii români trebuie să le cunoască,” a spus Cădar Marius.

Este perfect legal să pariem online, iar datele noastre sunt în siguranţă

image

Sătmăreanul ne-a transmis că încă mai există foarte mulţi pasionaţi care se tem să parieze online pentru că se îndoiesc de legalitatea acestei activităţi şi le este frică de amendă: „Din păcate, pariorii nu cunosc legislaţia, dar nici nu se preocupă să o răsfoiască. După cele petrecute în 2015, pur şi simplu nu mai au încredere în sistem…”

„Mulţi pariori ar dori să joace online şi să profite de toate avantajele oferite pe internet, însă sunt speriaţi de tot felul de zvonuri şi de ştirile pe care le aud vizavi de fraudele cu carduri şi aşa mai departe. Este complet legal să pariem online, atâta timp cât alegem operatorii licenţiaţi la noi. Şi vizavi de securitatea datelor, pot să vă spun că de-a lungul anilor, mi-am deschis cont la peste 100 de case de pariuri online şi niciodată nu mi-au dispărut bani de pe card şi nici nu am avut nici un fel de probleme legate de datele mele personale sau bancare.”

Iată cum se plăteşte impozitul la pariuri online

image

Veniturile obţinute din pariuri online se impozitează la fel ca şi cele offline – singura deosebire este că deocamdată, în cazul retragerilor de la pariuri online, impozitul nu este reţinut la sursă şi trebuie plătit o dată pe an.

Acest lucru se face prin completarea şi depunerea declaraţiei 200 de la ANAF până în data de 25 mai a fiecărui an. Se impozitează fiecare retragere în parte şi nu cumulat, iar profitul sau depunerile nu sunt luate în calcul.

Şi pragurile de impozitare sunt la fel ca şi la offline. Dacă nu aţi a avut nici o retragere care să depăşească aproximativ 15.000 de Euro, veţi plăti numai 1% impozit din valoarea retragerilor. Lista completă cu retragerile efectuate poate fi solicitată de la operatorii la care aţi jucat, iar denumirile oficiale ale firmelor care administrează casele de pariuri licenţiate la noi în ţară pot fi găsite pe site-ul ONJN.

Pe site-ul comunităţii pariorilor din România găsiţi şi un ghid detaliat care explică paşii care trebuie urmaţi pentru respectarea acestei proceduri.

Rămâi mereu conectat la cele mai importante veşti din fenomen!

image

Acelaşi Cădar Marius a anunţat în exclusivitate cu ceva timp în urmă şi faptul că este foarte posibil ca din anul 2017 şi pariurile online să fie impozitate la sursă, însă nu avem încă nici o confirmare oficială în acest sens.

Autorul primei cărţi dedicate pariurilor de la noi din ţară – PARIURI SPORTIVE FĂRĂ SECRETE – obişnuieşte să publice noutăţi, sfaturi şi ponturi pe pagina sa de Facebook, care este urmărită de zeci de mii de pariori.

Fondatorul comunităţii pariorilor din România a lansat de curând şi un ghid gratuit dedicat începătorilor, care poate fi descărcat online, în format PDF, accesând acest link: https://pariurix.com/pdf/ghid-pariuri-sportive-online-cadar-marius.pdf. Ghidul pariurilor sportive online explică pe îndelete toţi paşii pe care îi au de urmat cei care vor să înceapă să parieze online în siguranţă. Ghidul cuprinde, bineînţeles, şi toate detaliile legate despre legislaţie şi impozite

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite