Pancu a răbufnit: simbolul Rapidului a vorbit, în premieră, despre calvarul pe care l-a trăit la echipa sa de suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai reprezentativ jucător al giuleştenilor din ultimii ani a evoluat, fără pretenţii, şi în liga secundă, a contribuit şi la promovare, însă, drept răsplată, a avut parte de o surpriză urâtă în această iarnă.

Odată cu instalarea lui Cristi Pustai pe banca Rapidului, Daniel Pancu a rămas fără banderola de căpitan, care i-a fost acordată lui Cristi Săpunaru. Dacă până acum a evitat să vorbească foarte mult despre această decizie, atacantul de 37 de ani a răbufnit acum într-un interviu acordat Digi Sport.

„Pierderea banderolei e una dintre cele mai mari dezamăgiri trăite la Rapid. La momentul respectiv, am considerat-o o mare umilinţă şi o mare ofensă. Dar lucrurile au trecut repede. În câteva zile mi-am revenit şi nu mai e niciun fel de problemă. Eu sunt jucător profesionist şi respect în totalitate deciziile antrenorului. Ăsta e statutul meu acum la Rapid. Pentru mine, subiectul e încheiat de mult şi nu are rost să discutăm. Am lămurit toate problemele. Şi cu banderola la mână şi fără banderolă sunt acelaşi. Chiar e un subiect la timpul trecut. Cu domnul Pustai am vorbit în pregătire. Şi-a cerut scuze că a fost o decizie pripită, dar multe lucruri nu se mai puteau schimba“, şi-a început Pancu discursul.

„Am fost dinamovist de mic“

El a spus că deşi Rapid e echipa sa de suflet, tocmai aici a avut parte de cele mai mari dezamăgiri.

„Să vă spun sincer, cred că Rapid e echipa la care am fost fost cel mai puţin respectat de către conducători, dintre toate echipele la care am jucat. Dar am făcut o promisiune în 1996, când am venit, că nu voi juca la niciuna dintre rivale. Eu am fost dinamovist de mic, dar, după primul meci jucat în Giuleşti, era clar că voi rămâne rapidist pe viaţă. Multor persoane li s-a întâmplat asta. Am fost umilit, am trecut peste multe umilinţe. Dacă ar fi fost să nu respect această promisiune faţă de suporteri, faţă de oamenii care iubesc Rapidul, n-aş fi jucat aici mai mult de 3-4 sezoane. Cred că ar fi dat urât să spun că renunţ pentru că nu mai sunt căpitanul echipei, pentru că joc mai puţin. Drept dovadă, de câte ori sunt chemat să joc, fie că sunt titular, fie că joc 3 minute sau 30, o fac la intensitate maximă şi îmi fac datoria. N-am jucat niciodată nici pentru Copos, nici pentru Moraru, nici pentru Pustai, nici pentru Lucescu. Am jucat pentru suporterii Rapidului“, a explicat veteranul giuleştenilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite