Oscar Pistorius nu se regăseşte: a pierdut o nouă medalie la Jocurile Paralimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi era creditat cu şanse de a câştiga măcar o medalie în proba de 100 de metri la Jocurile Paralimpice de la Londra, Oscar Pistorius s-a clasat doar al patrulea. Insuccesul sud-africanului vine după aurul cucerit cu ştafeta Africii de Sud la 4X100 de metri.

Oscar Pistorius mergea la Jocurile Paralimpice cu gândul de a câştiga cât mai multe medalii de aur. Constrar aşteptărilor sale, sportivul paralimpic din Africa de Sud a luat doar o medalie de aur cu ştafeta ţării sale în proba de 4X100 de metri şi un argint în proba de 200 de metri.

Mai noi, Pistorius a concurat la 100 de metri, acolo unde a avut o prestaţie sub aşteptări, terminând cursa în afara medaliilor, pe locul al patrulea.
Spre bucuria imensă a britanicilor, cursa de 100 de metri a fost câştigată de un conaţional de-al lor, Jonnie Peacock terminând primul şi cucerind încă o medalie de aur pentru Marea Britanie. Peacock (19 ani) a alergat 100 de metri în 10 secunde şi 90 de sutimi şi a fost urmat de americanul Richard Browne şi de sud-africanul Arnu Fourie. Pistorius a obţinut timpul de 11 secunde şi 17 sutimi.
De menţionat este că britanicul Peacock este deţinătorul recordului mondial cu 10 secunde şi 85 de sutimi.
„Am vrut să fiu pe podium, dar n-a fost să fie. Nu sunt un specialist al probei de 100 de metri. Ce am văzut în această seară este debutul unei extraordinare cariere de sprinter”, a spus Pistorius cu referire la reuşita rivalului său Jonnie Peacock, potrivit cotidianului francez Le Monde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite