Ora meciului Halep - Tomljanovic. Când joacă Simona primul meci de simplu din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep dă start oficial sezonului 2020 marţi dimineaţă, de la 10:00 - ora României, cu un duel împotriva australiencei Ajla Tomljanovic, locul 52 în clasamentul WTA.

Favorită doi a turneului de categorie „Premier“ de la Adelaide, Simona Halep debutează direct în turul secund în turneul găzduit de oraşul natal al lui Darren Cahill.

Halep şi Tomljanovic s-au înfruntat de două ori până acum în circuitul WTA, Simona câştigând de fiecare dată, dar nu fără emoţii, în set decisiv (4-6, 6-3, 6-3 la Cincinnati, în 2018 şi, respectiv, 6-2, 3-6, 6-1 la Roland Garros 2019).

Sportiva din Australia a trecut în primul tur la Adelaide de Yulia Putintseva (37 WTA, Kazahstan), o jucătoare venită din calificări, scor 7-6(4), 6-2, după aproape două ore de joc. De partea cealaltă, românca şi-a făcut încălzirea la dublu, alături de Raluca Olaru, ratând însă la limită victoria în faţa perechii Kveta Peschke / Demi Schuurs.

În 2019, Simona Halep a pierdut meciul de debut în sezon, fiind învinsă în minimum de seturi de cea care avea să încheie anul pe prima poziţie în clasamentul mondial - Ashleigh Barty, tot din Australia ca şi Tomjlanovic. 2018 consemnează cel mai bun start de sezon din cariera Simonei Halep: trofeu la Shenzhen, cu victorie în finală în faţa Katerinei Siniakova. Şi în 2015, Halep a început anul cu titlu la simplu în China, însă primul meci a fost mai complicat.

Spre deosebire de 2019 însă, când Simona avea dubii importante din cauza problemelor la spate avute în finalul anului precedent şi în pauza competiţională, 2020 începe fără vreo urmă de dubiu din punct de vedere fizic pentru eleva lui Darren Cahill.

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep a ales să înceapă sezonul în săptămâna a doua a circuitului WTA, programându-şi un singur test înainte de primul turneu de Mare Şlem al anului. Australian Open 2020 este programat în perioada 20 ianuarie - 2 februarie, în această săptămână jucându-se calificările pentru cele două tablouri principale de simplu (feminin şi masculin).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite