„Optimiștii“ devin milionari la Euro 2024: UEFA ne va da o sumă uriașă pentru calificare

0
Publicat:

România a scris istorie la Euro 2024! Nu doar că am trecut de faza grupelor doar pentru a doua oară în istoria noastră, dar am reușit această performanță de o manieră nemaivăzută până acum!

Ianis Hagi (stânga) și colegii săi sunt în optimile Euro 2024. FOTO: Profimedia
Ianis Hagi (stânga) și colegii săi sunt în optimile Euro 2024. FOTO: Profimedia

Concret, acum 24 de ani, la Euro 2000, am prins prima fază eliminatorie de pe locul 2 în grupa A, după Portugalia, trimițând Anglia și Germania acasă. Acum însă, am avansat în optimi, în stil de mare echipă, de pe primul loc în grupa E.

Această performanță fantastică va aduce un bonus de 1,5 milioane de euro din partea UEFA pentru Federația Română de Fotbal. Care a strâns o sumă identică pentru victoria cu Ucraina și remiza cu Slovacia. Până la sosirea naționalei în Germania, FRF primise 9,25 de milioane de euro doar pentru calificarea la Euro 2024.

Din sumele încasate de la UEFA, federația direcționează prime mari către jucători și staff. De pildă, pentru victoria cu Ucraina din prima etapă, fiecare jucător a fost răsplătit cu 20.000 de euro! Acum, cu siguranță, Iordănescu și elevii săi vor fi recompensați pe măsura performanței pe care tocmai au obținut-o în Germania.

România - Slovacia 1-1

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin (Rus 86), M. Marin – I. Hagi (Man 66), Stanciu, Coman (Sorescu 57) – Drăguș (Pușcaș 66). Selecționer: Edward Iordănescu

Slovacia: Dúbravka – Pekarík (Gyömbér 90+2), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Bero 90+2)  – Schranz (Duris 77), Strelec (Bozenik 70), Haraslín (Suslov 70). Selecționer: Francesco Calzona

Euro 2024, grupa E, ultima etapă

Miercuri

România – Slovacia 1-1

Belgia – Ucraina 0-0

Etapa a 2-a

Slovacia – Ucraina 1-2

România – Belgia 0-2

Prima etapă

România – Ucraina 3-0

Belgia – Slovacia 0-1

Clasament

1. România 3 1 1 1 4-3 4

2. Belgia 3 1 1 1 2-1 4

3. Slovacia 3 1 1 1 3-3 4

4. Ucraina 3 1 1 1 2-4 4

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite