Opt suporteri din galeria Rapidului, reţinuţi 24 de ore pentru că au bătut alţi fani rapidişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt lideri ai galeriei FC Rapid, între care şi Gheorghe Răducanu, zis Gigi Corsicanu, au fost reţinuţi, joi, după ce au fost duşi la sediul Secţiei 5, în legătură cu un scandal izbucnit în 21 iulie, la baza Pro Rapid, soldat cu mai mulţi răniţi.

Potrivit unor surse din Poliţia Bucureşti, citate de Mediafax, anchetatorii bucureşteni au adus pentru audieri, la sediul Secţiei 5, opt lideri ai galeriei rapidiste, suspectaţi că, la data de 21 iulie, i-au atacat, în faţa bazei Pro Rapid, pe membrii unei alte grupări de suporteri.

Cei opt - Gheorghe Răducanu zis Corsicanu, Liviu Ungureanu, zis Bocciu, Eugen Stan, zis Boxeru, Daniel Ungureanu, supranumit Van Damme, Petre Ionescu, zis Petre de la Moară, Valentin Fifială, zis Finuţu, Paul Unoi şi Baltazar Vlad - au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, pentru loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii publicii şi uz de armă fără drept.

La data de 21 iulie, mai multe echipaje ale Secţiei 5 au ajuns la baza sportivă Pro Rapid, după ce, în jurul orei 20.00, ar fi avut loc un incident violent între mai muţi suporteri ai echipei de fotbal Rapid Bucureşti.

Poliţiştii au găsit atunci la faţa locului reprezentanţi ai grupurilor de suporteri de la Tribuna a II-a, care s-au plâns că au fost victimele unei agresiuni. Aceştia au povestit că mai multe persoane, conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost şef al galeriei de la Peluza II-a, i-au atacat cu pietre şi bâte.

În timpul conflictului ar fi fost folosit şi un pistol cu bile de cauciuc, de o persoană care nu mai avea dreptul să îl deţină.

Un bărbat care avea nasul spart a fost transportat atunci, cu o maşină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, însă nu a rămas internat.

La baza Pro Rapid avusese loc reunirea lotului echipei Rapid. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul a apărut ca urmare a faptului că fanii de la Peluza a II-a susţineau instalarea lui Daniel Pancu şi Adrian Iencsi în funcţiile de preşedinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau împotrivă.

Disensiunile dintre suporterii de la Peluza a II-a şi cei de la Tribuna a II-a au apărut în vara anului trecut. La 25 iunie 2014, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înfiinţarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formaţiei Petrolul Ploieşti. La acel eveniment au avut loc incidente violente între fanii rapidişti, jandarmii fiind nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite