“Omul cu bilele”, la butoane! Gianni Infantino, mâna dreaptă a coruptului Michel Platini, e noul preşedinte FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianni Infantino
Gianni Infantino

Elveţianul Gianni Infantino (46 de ani), secretarul general al UEFA, este noul preşedinte al FIFA, el fiind votat inclusiv de Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

În primul tur, toate cele 207 voturi exprimate au fost valide. Gianni Infantino a obţinut 88 de voturi, în timp ce Şeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa a primit 85. Prinţul Ali bin Al Hussein al Iordaniei a strâns 27 de voturi, iar francezul Jérôme Champagne, doar 7.

În cel de-al doilea tur de scrutin, Infantino a reuşit să strângă 115 voturi, în timp ce Şeicul Salman a avut 88, iar Prinţul Ali doar 4. 

Gianni Infantino este o figură cunoscută pentru microbişti, având în vedere că, la mai toate tragerile la sorţi, ori învârtea chiar el bilele, ori stătea lângă urne. E considerat un bun manager, însă, pe lângă prietenia cu Platini, i s-a reproşat modul în care UEFA a muşamalizat scandalurile legate de aranjarea unor meciuri în fotbalul turc şi cel grec. 

Născut pe 23 martie 1970 la Brig, în Elveţia, Infantino a studiat dreptul la Universitatea Fribourg şi vorbeşte fluent italiana, engleza, franceza, germana şi spaniola. Înainte de a ajunge la UEFA, elveţianul a activat în rolul de consilier juridic pentru federaţiile din Spania, Italia şi Elveţia, iar apoi ca secretar general al Centrului internaţional de studii pentru sport (CIES) de la Universitatea din Neuchatel, a notat AGERPRES. Infantino a început colaborarea cu UEFA în 2000, iar în 2004 a fost numit director al comisiei pentru licenţierea cluburilor, fiind în acelaşi timp omul de contact cu Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi autorităţile guvernamentale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite