Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League. E în avantaj: va juca acasă, în Grecia

0
0
Publicat:

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League la fotbal, după ce a învins echipa engleză Aston Villa cu scorul de 2-0, joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor.

Foto: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague
Foto: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague

Olympiakos se impusese şi în prima manşă, la Birmingham, cu 4-2. Eroul calificării a fost atacantul marocan Ayoub El Kaabi, care a reuşit un hat-trick în tur şi o dublă în retur (10, 81).

În finala programată în data de 29 mai, la Atena, pe AEK Arena, Olympiakos o va înfrunta pe Fiorentina, care a reuşit să treacă miercuri de FC Bruges, cu 3-2 şi 1-1.

Pentru Olympiakos va fi prima finală europeană din istorie. Panathinaikos a fost prima echipă grecească, ajungând în finala Cupei Europene în 1971.

Foto: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague
Foto: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague

Cu zece goluri, Ayoub El Kaabi este acum cel mai bun marcator în Europa Conference League din acest sezon; primul jucător care a marcat un hat-trick în semifinalele  Conference League, el a marcat de 15 ori în 18 meciuri în competiția de cluburi UEFA în acest sezon, inclusiv în calificare.

Olympiacos a câștigat 11 meciuri și a marcat 37 de goluri în competiția UEFA pentru cluburi în acest sezon, ambele fiind recorduri ale clubului. Cel mai mare număr anterior de goluri a fost de 24 (2018/19 și 2019/20).

Formații

Olympiacos : Tzolakis; Rodinei, Retsos, David Carmo, Quini (Apostolopoulos, 77); Hezze, Iborra (André Horta, 73), Chiquinho; Podence (Masouras, 63), El Kaabi, Fortounis

Aston Villa : Martínez; Cash (Hayden, 86), Pau Torres, Konsa, Diego Carlos (Iroegbunam, 66), Digne (Munroe, 86); Diaby (Duran, 56), McGinn, Douglas Luiz, Bailey (Kellyman, 86); Watkins

Rezultate:

Miercuri

FC Bruges - (+) Fiorentina 1-1 Au marcat: Hans Vanaken 20, respectiv Lucas Beltran 85 - penalty. Cartonaş roşu: Denis Odoi (FC Bruges, 90+4). În tur: 2-3.

Joi

Olympiakos Pireu - Aston Villa 2-0 A marcat: Ayoub El Kaabi 10, 81.În tur: 4-2.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în finală.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite