Olanda–Estonia /  S-a întors Sneijder. Batavii se încălzesc pentru meciul cu România de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder

Marea noutate în lotul batavilor pentru disputele cu balticii şi cu România este rechemarea lui Wesley Sneijder, care n-a mai îmbrăcat de şase luni tricoul batavilor. Mijlocaşul n-a jucat în octombrie, pe “Naţional Arena”, din cauza problemelor de la Inter.

Înainte de partida de marţi, cu România, Olanda are parte vineri de un antrenament cu public. De la aceeaşi oră (21.30, DigiSport 1) şi în acelaşi loc, “Amsterdam Arena”. Sparring-partner este Estonia, o naţională care în 2012 şi-a depăşit condiţia, odată cu atingerea barajului pentru Euro, şi care a revenit la locul ei, în preliminariile CM 2014. Are trei înfrângeri din patru meci şi un singur succes, la limită, în faţa Andorrei (1-0). Aşa că orice alt rezultat, vineri, în afara unui succes la scor al gazdelor, ar fi o veritabilă surpriză. După patru victorii consecutive, din patru posibile, o performanţă cu care se mândreşte doar Rusia, în Europa,
în acest moment, Louis Van Gaal aşteaptă încă trei puncte de la elevii săi. Iar cum urmăritoarele Ungaria şi România au meci direct vineri, partida cu Estonia este un prilej pentru batavi să-şi menţină avansul, sau să se distanţeze în clasament. 

Van Gaal mai pregăteşte un debutant: Vilhena

Lipsesc Huntelaar şi Afellay, accidentaţi, dar noutatea din lotul Olandei este revenirea căpitanului Wesley Sneijer. Mijlocaşul de 28 de ani n-a mai îmbrăcat tricoul batavilor de şase luni, din septembrie 2012. Asta din cauza problemelor cu fostul club, Inter Milano, dar şi a unor accidentări. Din ianuarie 2013, Sneijder a început însă o nouă aventură, la Galatasaray, şi este aproape refăcut în totalitate, din punct de vedere fizic, în acest moment. Pentru noi, un alt semnal de alarmă este Robben, care n-a jucat nici el în octombrie, pe “Naţional Arena”, din cauza unei accidentări. Extrema lui Bayern este în continuare însă un “bibelou de porţelan”. Ieri, a încheiat antrenamentul mult mai devreme, cu ceva probleme la glezna stângă. Obişnuit să lanseze puşti pe bandă rulantă, Van Gaal nu s-a dezminţit nici acum. În lotul pentru disputele cu Estonia şi România există un jucător care n-are nicio selecţie, dar care va debuta, aproape sigur, vineri, cu balticii. Tonny Vilhena (18 ani), mijlocaşul cu tată angolez şi mamă olandeză, are un sezon excelent la Feyenoord, şi e gata de debutul în naţionala mare a Olandei. La doar câteva săptămâni după prima selecţie la under-21!

Lotul Olandei

Portari: M.Stekelenburg (30 de ani, Roma)
M. Vorm (29 de ani, Swansea)
K.Vermeer (27 de ani, Ajax)

Fundaşi: J.Mathijsen (32 de ani, Feyenoord)
R. Vlaar (28 de ani, Aston Villa)
B.Indi (21 de ani, Feyenoord)
R. van Rhijn (21 de ani, Ajax)
D.Janmaat (21 de ani, Feyenoord)
S.Vrij (21 de ani, Feyenoord)
D.Blind (23 de ani, Ajax)

Mijlocaşi:
V. der Vaar (30 de ani, Hamburg)
W.Sneijder (28 de ani, Galatasaray)
K.Strootman (23 de ani, PSV)
J.Clasie (21 de ani, Feyernoord)
J. De Guzman (25 de ani, Swansea)
S. de Jong (24 de ani, Ajax)
T.Vilhena (18 ani, Feyenoord)
A. Robben (29 de ani, Bayern Munchen)

Atacanţi: D.Kuyt (32 de ani, Fenerbahce)
R. van Persie (29 de ani, Manchester United)
J.Lens (25 de ani, PSV)
R.Schalken (30 de ani, Feyernoord)
O.John (20 de ani, Benfica)

24.6 ani este media de vârstă a lotului Olandei pentru meciurile cu Estonia şi România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite