Ofertă pentru patronii din Liga I! Pot lua gratis în această iarnă o echipă a jucătorilor liberi de contract care valorează 8,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele financiare ale cluburilor din Liga I au făcut în această iarnă ca mai mulţi jucători de valoare să rămână liberi de contract şi să poată semna gratis cu orice formaţie care le poate plăti salariile.

Liga I propune în această iarnă probabil cea mai mare promoţie de reduceri din ultimii ani. Unele cluburi se luptă cu insolvenţa, altele au operat o masivă reducere de buget, dar mai toate au încercat să scape de jucătorii cu salarii mari, pe care nu mai puteau să le plătească.

Nu se vor mai da bani pe jucători

În aceste condiţii, piaţa transferurilor a fost practic inundată de fotbalişti care au devenit liberi de contract după ce le-au fost reziliate contractele, şi care pot semna gratis cu orice echipă e dispusă să le achite salariile şi, bineînţeles, acolo unde e cazul, şi o primă de instalare din moment ce nu mai e nevoie şi de o sumă de transfer. Astfel, e greu de crezut că formaţiile care vor să-şi completeze loturile vor mai scoate bani din buzunar pentru transferuri, ci se vor “înfrupta” din oferta bogată de pe piaţa “gratuităţilor”.

Rapid a "scăpat" de 14 jucători cu ajutorul insolvenţei

Numai de la Rapid s-ar putea face o echipă cu jucătorii care au părăsit Giuleştiul în această iarnă. George Copos a economisit aproape 2 milioane de euro după ce, ajutat şi de procedura intrării în insolvenţă a clubului, a renunţat la 14 jucători, majoritatea străini, dar toţi fotbalişti cu nume în Liga I. Glauber, Milisavljevici, Grigorie, Codrea, Ilijoski sau Goga şi-ar putea face cu uşurinţă loc în aproape orice echipă din campionat, cu condiţia să le poată fi satisfăcute pretenţiile salariale.

Vaslui şi Braşov, reduceri de bugete

Celălalt mare furnizor de fotbalişti liberi de contract valoroşi este FC Vaslui. După ce patronul Adrian Porumboiu a făcut un pas în spate şi i-a cedat atribuţiile executive preşedintelui Damian, şi  bugetul clubului a suferit o diminuare drastică. Mai mulţi jucători cu salarii mari au fost anunţaţi că vor fi puşi pe liber, printre ei Coman, N’Doye, Charalambous sau Tukura, rămâne doar ca şi aceştia să accepte rezilierea unilaterală a contractelor, ţinând cont că moldovenii nu “beneficiază” de prevederile procedurii de involvenţă, care i-a obligat practic pe fotbaliştii Rapidului să plece de la club.

În rest, FC Braşov a operat şi ea reduceri de cost, ce au produs renunţarea la câteva nume importante, precum Taborda, Tameş, Olariu sau Dorinel Popa, iar la Bistriţa şi “U” Cluj se vor deschide larg tarabele cu solduri de jucători după ce va fi declanşată oficial starea de insolvenţă.

Primul „11” al jucătorilor liberi de contract din Liga I

D. Coman (850.000) – Martinovici (800.000), Glauber (500.000), Charalambous (900.000), Milisavljevici (800.000) – Varga (1.900.000), N’Doye (500.000), Teixeira (1.000.000), T. Bălan (350.000) – Goga (900.000), Ilijoski (600.000). Total: 8,5 milioane de euro
* sumele sunt exprimate în euro

Jucătorii liberi de contract în Liga I
Fotbalist Ultima echipă
Portari
D. Coman FC Vaslui
Mincă CFR Cluj
Taborda FC Braşov
Fundaşi
N. Diogo CFR Cluj
Avogadri Petrolul
Mendy Petrolul
Străuţ FC Braşov
Fl. Lazăr
Forminte Ceahlăul
Glauber Rapid
Pavlovici Rapid
Milisavljevici Rapid
Burcă Rapid
Cânu FC Vaslui
Charalambous FC Vaslui
Mihalache Astra
Mijlocaşi
Tukura FC Vaslui
Ndoye FC Vaslui
Zmeu FC Vaslui
Jumisse FC Vaslui
Varga FC Vaslui
Olariu FC Braşov
Tameş FC Braşov
D. Popa FC Braşov
Paulinho „U” Cluj
Cesinha Petrolul
T. Bălan Steaua
Goga Rapid
Renan Rapid
Codrea Rapid
Grigorie Rapid
Teixeira Rapid
I. Apostol Rapid
Vasilache Gaz Metan
Atacanţi
A. dos Santos „U” Cluj
Cleiton „U” Cluj
L. Ganea CFR Cluj
L. Buş Oţelul
Brata FC Braşov
Surdu Rapid
Ilijoski Rapid
Bilaşco Rapid
Figueiredo Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite