10 pentru Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua a dominat clar fotbalul românesc în prima parte a sezonului 2012-13. FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Steaua a dominat clar fotbalul românesc în prima parte a sezonului 2012-13. FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Roş-albaştrii sunt premianţii acestui sfârşit de an, cu un avans uriaş în lupta pentru titlu şi calificaţi în primăvara europeană. Toate aceste rezultate au stat sub umbra ca o notă a numărului 10, predestinat parcă pentru traseul din prima parte a sezonului.

Cu Reghecampf pe bancă, Steaua are cel mai bun parcurs de după Revoluţie. În afară de eliminarea din Cupa României, roş-albaştrii au mers ceas. Recorduri peste recorduri în campionat, acolo unde au pus distanţe istorice în faţa rivalelor Dinamo şi Rapid, şi o diferenţă de 10 puncte peste locul doi, ocupat de Astra. În plus, calificare în “16”-imile Ligii Europa, cu cel mai bun punctaj realizat vreodată de o echipă românească. Toate aceste rezultate au stat sub umbra ca o notă a numărului 10, predestinat parcă pentru traseul din prima parte a sezonului.

10 puncte avans în Liga I.

Începând cu etapa a opta a turului, Steaua n-a mai cedat şefia clasamentului în Liga I, hotărâtă să-şi treacă în palmares titlul cu numărul 24, primul după o pauză de şapte ani. Parcursul aproape perfect al steliştilor i-a distanţat la 10 puncte de a doua clasată, Astra Giurgiu, în timp ce rivalele tradiţionale (Dinamo, Rapid şi CFR Cluj) sunt mult mai în spate. Practic, cu 15 etape rămase de disputat, doar un dezastru ar putea face ca Steaua să nu iasă campioană.

10 victorii din 10 acasă

Steaua se poate lăuda cu o performanţă unică în campionatele tari ale Europei: 10 victorii din tot atâtea meciuri disputate pe teren propriu. Pe continent, doar Şahtior Doneţk şi Atletico Madrid şi-au câştigat toate partidele de acasă, dar n-au făcut-o de 10 ori, ci de nouă. În acest sezon al Ligii I, „casa” Stelei a fost de şase ori Ghencea (cu Chiajna, Ceahlăul, Oţelul, Gloria, Severin şi Astra) şi în patru rânduri Arena Naţională (cu Universitatea Cluj, Rapid, CFR Cluj şi Dinamo).

10 etape consecutive fără înfrângere

n 19 runde, Steaua n-a consemnat decât două eşecuri în campionat, ambele cu acelaşi scor (1-3), la Vaslui (etapa a şasea) şi la Braşov (etapa a 17-a). Între aceste două borne negative, roş-albaştrii s-au dezlănţuit, acumulând 10 etape consecutive fără înfrângere, cu nouă victorii şi o singură remiză.

A 10-a primăvară europeană

Şi în acest sezon, Steaua a reprezentat cu cinste România în competiţiile continentale. Cu puţine emoţii, trupa lui Reghecampf s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League, câştigând o grupă destul de complicată, cu Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde. Va fi pentru a 10-a oară când Steaua pătrunde în primăvara europeană, a doua oară consecutiv. Următoarea adversară a steliştilor pe plan continental o vom cunoaşte după tragerea la sorţi de la 20 decembrie.

10 meciuri în Europa

Traseul Stelei în această ediţie din Liga Europa a început cum nu se poate mai prost în luna august, 0-1 acasă cu modesta echipa slovacă Spartak Trnava. Dar apoi, roş-albaştrii s-au calificat în grupe, unde au strâns 11 puncte (trei victorii şi două egaluri), cele mai multe făcute vreodată de o echipă românească într-o grupă continentală.

10 milioane de euro, profitul lui Becali

Deşi nu joacă în Liga Campionilor, acolo unde se învârt banii cu lopata, Steaua nu se poate plânge de o reţetă financiară proastă. “Până acum am luat 10 milioane de euro”, a anunţat Gigi Becali. În primul rând, o parte din această sumă va proveni de la UEFA, ca recompense pentru puncte şi calificări, dar şi din market-pool (în acest an, Steaua nu va mai împărţi cu nimeni acest bonus, fiind unica echipă românească din grupele Europa League). De asemenea, Gigi Becali s-a umplut de bani din biletele vândute la cele trei meciuri din grupă, Steaua jucând de fiecare dată pe Arena Naţională cu tribunele pline.

10 jucători la naţională

Forma bună a steliştilor n-avea cum să treacă neobservată de selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă. Astfel, la acţiunile din această toamnă ale tricolorilor au fost convocaţi nu mai puţin de zece stelişti: Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Tănase, Chipciu, Adi Popa şi Rusescu.

10 mii de euro primă

Fiecare jucător al Stelei va primi câte 10.000 de euro de la Gigi Becali după victoria cu Astra, bonusul promis de patron pentru succesul care a distanţat echipa lui Reghe în clasament.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite