Obraznicul Daum e pa! Cum le-a răspuns jurnaliştilor care l-au întrebat despre contractul său. Planul lui Burleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După eşecul cu Muntenegru care a scos România din cursa calificării, Christoph Daum a confirmat că n-are de gând să demisioneze. E clar că neamţul vrea să-şi ia banii integral, contractul său cu FRF fiind valabil până în luna decembrie.

„Voi vorbi cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal şi vom lua cea mai bună decizie. Sunt foarte fericit. Am învăţat multe despre fotbalul românesc. Am venit cu multe propuneri despre ce trebuie să fie făcut, dar e un proces lung. Dacă vom considera că va fi mai bine fără mine, voi pleca, asta nu e o problemă pentru mine. Am zis că vreau să fiu o parte din planul de reconstrucţie a fotbalului românesc. OK, n-a mers acum, pentru Cupa Mondială, următorul pas e să vedem care vor fi cele mai bune soluţii pentru Euro“, a spus selecţionerul României.

Întrebat despre clauza de reziliere din contractul său, Daum a oferit un răspuns ironic şi obraznic: „Trebuie să-mi întreb soţia, ea se ocupă cu banii în familie. Să o întreb să ne spună exact. Acum e ocupată, îmi pare rău. Aveţi contractele tuturor antrenorilor cu care vorbiţi? Ale miniştrilor? Ce vreţi,  de fapt?“.

Contra, Petrescu, Olăroiu

E clar însă că zilele lui Daum pe banca naţionalei sunt numărate. La revenirea din Podgorica, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a lăsat de înţeles că experimentul Daum a fost unul eşuat. „Dezamăgire e cuvântul care defineşte situaţia din momentul de faţă. Nu cred că e locul aici, pe aeroport, să evidenţiem care sunt vinovaţii. Cu siguranţă, toţi cei care am fost implicaţi avem partea noastră de vină. Aveam alte aşteptări şi mă refer aici la rezultate. Cu stafful tehnic n-am considerat că e cazul să port o discuţie acolo sau în avion. Mâine sau poimâine, o să avem o discuţie. Am avut pretenţii pentru că altfel nu l-am fi adus pe Daum în România“, a explicat Burleanu.

Pe scurt, acesta are două variante la dispoziţie. Rezilierea contractului lui Daum de acum, măsură care implică plata salariilor până în luna decembrie sau încheierea campaniei de calificare cu tehnicianul neamţ pe bancă. 

Dacă va renunţa la Daum de acum, România poate avea un interimar la meciurile cu Kazahstan şi Danemarca. Astfel, ar fi posibilă aducerea unui antrenor sub contract în acest moment din vara anului viitor, în condiţiile în care după preliminariile CM 2018, România va intra într-o „hibernare“ la nivelul echipei naţionale. 

Dacă s-ar merge pe această variantă, Cosmin Olăroiu, acum la Al-Ahli Dubai, ar putea fi o soluţie. În caz contrar, dacă se va dori numirea unui selecţioner full-time încă de acum, s-a vehiculat că FRF ia în calcul variantele Cosmin Contra (Dinamo) şi Dan Petrescu (CFR Cluj). Chiar dacă sunt sub contract, cei doi ar putea renunţa la angajamente pentru a prelua prima reprezentativă.

10 meciuri a adunat Christoph Daum ca selecţioner al României. Bilanţul:  3 victorii, 3 egaluri, 4 înfrângeri, 11 goluri marcate, 11 primite.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite