O să mai vedem fotbal la televizor? Look TV îşi închide studioul. Care e motivul şi ce pierderi riscă să aibă în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerea vânzării drepturilor TV a fost prezentată ca un succes uriaş la începutul anului, însă e la un pas de a se încheia printr-o catastrofă pentru fotbalul românesc.

Primul semnal de alarmă l-a tras finanţatorul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime: „Contractul pentru vânzarea drepturilor TV e o glumă. Sunt mulţi de <<dacă>> acolo. Nu pot să-mi fac un buget, fiindcă nu ştiu pe ce bani mă pot baza din drepturile TV“.

Această afirmaţie, făcută în noiembrie, a fost întărită acum de preşdintele celor de la CSMS Iaşi, Florin Prunea. „Se vorbeşte că ar fi probleme foarte mari. Dacă sunt probleme cu aceste drepturi, părerea mea e că se va opri campionatul“, a spus fostul internaţional.

Concret, se vorbeşte din ce în ce mai apăsat despre faptul că Intel Sky Broadcasting (ISB), off-shore-ul din Malta care a achiziţionat drepturile şi în spatele căruia ar fi Arpad Paszkany, e în imposibilitatea de a plăti a doua tranşă din drepturile TV. Vorbim de o sumă de 15 milioane de euro, care ar trebui virată în contul LPF, în ianuarie. De aceşti bani depind cam toate echipele din primul eşalon, mai puţin Steaua.

Din păcate pentru Liga I, semnalele venite dinspre Look TV, postul care transmite meciurile, sunt proaste. Potrivit prosport.ro, studioul Look TV de lângă Piaţa Obor e eliberat de aparatura tehnică aparţinând firmei Studio Video Art, care a produs meciurile din prima parte a sezonului. Motivul oficial e economia. Pe timpul iernii, hala nu va fi încălzită, iar emisiunile vor fi suspendate. 

Sursa menţionată susţine că, din cauza numărului mic de abonaţi ai postului Look TV, la finalul acestui sezon, ISB va înregistra pierderi de zece milioane de euro!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite