O nouă controversă la CM Qatar 2022. O fostă campioană europeană amenință că se retrage din FIFA

0
0

Federația daneză de fotbal a anunțat că nu va susține realegerea lui Gianni Infantino în funcția de președinte al FIFA, după ce forul de conducere al fotbalului mondial a amenințat echipele care poartă banderola „OneLove” cu cel puțin un cartonaș galben.

Tensiuni la Campionatul Mondial din Qatar FOTO Profimedia
Tensiuni la Campionatul Mondial din Qatar FOTO Profimedia

Danezii nu mai vor să-l susțină pe Gianni Infantino la președinția FIFA, în martie 2023. Președintele federației daneze de fotbal, Jesper Moller, a lăsat de asemenea să se înțeleagă că ar putea renunța la statutul de membru FIFA, potrivit AP.

„M-am gândit din nou la asta”, a declarat Moller pentru presa daneză din Qatar. „Îmi imaginez că ar putea exista provocări dacă Danemarca optează să se retragă de una singură. Dar haideți să vedem dacă nu putem avea un dialog.”

Nu e o decizie pe care o luăm acum, suntem clari de multă vreme asupra acestui aspect. Din luna august discutăm cu colegii din nordul Europei. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și să facem o strategie comună", a declarat Jesper Moller, președintele federației daneze, potrivit sursei citate.

Președintele FIFA, sfidat

Amintim că, miercuri, ministrul german de Interne a protestat alături de jucătorii nemți, la partida dintre Germania și Japonia, de la Cupa Mondială din Qatar și l-a sfidat pe președintele FIFA.

Nancy Faeser s-a așezat lângă Gianni Infantino, președintele FIFA, purtând banderola care susține comunitatea LGBTQ, după ce jucătorii care participă la Mondial nu au fost lăsați să protesteze purtând o astfel de banderolă în timpul meciurilor. 

Jucătorii Germaniei s-au pozat cu mâinile la gură

FIFA s-a opus purtării banderolei și a amenințat cu sancțiuni disciplinare împotriva jucătorilor care nu vor respecta decizia sa, iar jucătorii Germaniei s-au pozat cu mâinile la gură la fotografia oficială, înainte de partida cu Japonia, arătând că nu sunt lăsați să se exprime.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite