Ce măsuri ar putea lua FIFA împotriva jucătorilor care poartă banderola LGBTQ la CM Qatar 2022

0
Publicat:

FIFA ia în considerare să sancționeze jucătorii care poartă banderola LGBTQ în timpul partidelor desfășurate la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Jucătorii care vor purta astfel de banderole vor putea fi sancționați cu un cartonaș galben încă de la începutul meciului. Oficialii forului se bazează pe o regulă din regulament potrivit căreia jucătorii nu au voie sa aibă însemne religioase, discriminatorii sau politice. 

Harry Kane este primul jucător de la CM Qatar 2022 care ar putea fi sancționat deoarece dorește să poarte banderola One Love. Atacantul englez a declarat că s-a pus de acord cu toată echipa să poarte banderola One Love în timpul partidelor de la acest Campionat Mondial.

Ne-am pus cu toții de acord - noi, ca echipă, staff-ul și restul delegației, că vrem să purtăm purtăm banderola One Love în timpul partidelor de la Campionatul Mondial. Din ce știu, Federația se află în contact cu reprezentanții FIFA, și până la ora începerii partidei va fi anunțată o decizie din partea celor de la FIFA”, a precizat Harry Kane, potrivit GSP.

Antrenorul naționalei Angliei, Gareth Southgate a declarat că în prezent sunt discuții între Federația Engleză de Fotbal și FIFA. El a mai precizat că și alte țări au de gând să poarte banderola One Love. 

Din ce știu, în acest moment se poartă mai multe discuții între Federație și FIFA. Alte țări europene au spus și ele că vor purta acest tip de banderolă. Noi am fost destul de clari în ceea ce privește purtarea acestei banderole. Sper că totul va fi clarificat îniante de startul partidei”, a spus selecționerul Angliei. 

Federația Engleză se aștepta la o amendă din partea FIFA, însă acum îi nemulțumește faptul că Harry Kane, în calitate de căpitan al echipei, poate fi suspendat în ultimul meci pe care englezii îl vor disputa împotriva Țării Galilor.

Și alte naționale europene au ales să poate banderola One Love în timpul partidelor. Căpitanii Germaniei, Franței, Belgiei, Olandei, Țării Galilor, Danemarcei și Elveției vor intra pe teren cu banderola One Love chiar dacă riscă să fie sancționați de FIFA.

One Love este o organizație care luptă pentru drepturile comunității LGBTQ. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite