O japoneză este cea mai longevivă jucătoare de tenis de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japoneza Kimiko Date-Krumm a învins-o pe rusoaica Nadia Petrova (6-2, 6-0) în primul tur şi a devenit cea mai în vârstă jucătoare din Openul Australiei.

Marţi a fost realizat un record la turneul de tenis la Melbourne, când Kimiko Date-Krumm a devenit cea mai în vârstă jucătoare care a câştigat un meci. În vârstă de 42 de ani, japoneza a depăşit-o pe britanica Virginia Wade, care avea 40 de ani şi 138 de zile când a reuşit calificarea în turul doi la Melbourne, în anul 1985.

„Sunt mai bătrână decât mamele unor jucătoare. Este ca şi cum ar fi fetele mele“, a declarat japoneza care a jucat prima oară la Australian Open în 1990. Victoria lui Kimiko Date-Krumm este prima după 1996, când s-a retras, dar a revenit în 2008, la insistenţele soţului său, pilotul german Michael Krumm. 

Întrebată de secretul longevităţii sale, jucătoarea de tenis a răspuns: „Nu fac nimic special. Mă duc devreme la culcare, la ora copiilor. Ieri seară m-am culcat la 22.00. Şi mănânc bine. Ador să joc, 42 este doar un număr“, a completat Kimiko Date-Krumm, care vrea să o depăşască pe Martina Navratilova, câştigătoarea unui meci de Mare Şlem la Wimbledon 2004, pe când avea 47 de ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite