Numirea lui Cristoph Daum, elogiată de alţi mari antrenori nemţi: „Sfaturile şi recomandările sale mi-au fost de folos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 63 de ani, Cristoph Daum a antrenat ultima dată până în martie 2014, pe Bursaspor. Anterior, el a mai condus echipele FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi FC Bruges.

"Propunerea Administraţiei FRF a fost salutată deja de personalităţi de prim rang ale fotbalului german şi internaţional. Selecţionerul german Joachim Low, campion mondial en titre, care dispută chiar astăzi semifinala Euro 2016, a reacţionat: «Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale şi fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleaşi echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experienţa sa din Turcia şi de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile şi recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecţionerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum şi o decizie bună pentru fotbalul românesc»", se arată pe site-ul FRF. Federaţia mai prezintă şi părerile altor doi antrenori germani, Ottmar Hitzfeld şi Jurgne Klinsmann, despre Daum. 

"Christoph Daum este un antrenor conştiincios, cu o experienţă cuprinzătoare şi cu idei inovatoare. Posedă competenţe profesionale deosebite şi abilităţi remarcabile de lider. Va dezvolta echipa naţională a României şi o va conduce la succes în viitor", a spus Ottmar Hitzfeld. "Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaş de cunoştinţe şi de experienţă. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna şi al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ şi permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia şi Austria, o carieră care spune totul despre cunoştinţele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citeşte jocul, inteligenţa lui tactică, felul în care ghidează şi formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât şi Federaţiei Române de Fotbal, mult succes şi sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!, a afirmat selecţionerul SUA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite