Niculae, în Paradis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul atacant al celor de la Kavala a povestit pentru „Adevărul“ cum mănâncă tzatziki şi se gândeşte să dea o fugă cu barca până la Insula Thasos. „Săgeată“ a debutat cu dreptul la Kavala, locul cinci în Grecia. A bifat 88 de minute pe teren, n-a marcat, însă echipa sa a învins cu 3-0 Iraklis, unde evoluează Victoraş Iacob şi Bogdan Mara.

Marius Niculae a ajuns la o formaţie misterioasă din Grecia, însă obiectivele sale pentru acest sezon nu s-au schimbat. La fel ca Dinamo, noua echipă a atacantului se luptă pentru un loc în cupele europene. „Kavala e un club ambiţios, să ştii. Nu e renumită ca Olympiakos sau Panathinaikos, dar e de top. Ne batem pentru play-off-ul Ligii Europa. Aici, locurile 1-5 duc în cupele europene", ne-a povestit „Săgeată", care evoluează cu numărul 29 pe echipament.

„Am jucat vârf împins, iar echipa e aşezată într-un sistem 4-3-3 în faza de atac şi 4-5-1 în apărare. Mă bucur că am învins cu 3-0 şi că am rămas pe teren până în minutul 88. Chiar şi eu m-am mirat că am făcut faţă atât de bine ţinând cont că am avut o perioadă scurtă de pregătire. După partidă, m-am dus direct la recuperare, saună şi masaj, mai ales că, duminică, avem iarăşi meci în campionat, de această dată, în deplasare, la Panionios", ne-a explicat Niculae. Acesta s-a integrat deja la Kavala:

„M-am acomodat repede şi am avut avantajul că-i ştiu pe doi dintre jucători, pe Benjamin Onwuachi, nigerianul alături de care am jucat la Standard Liège şi pe fostul meu coleg de la Sporting, Bruno Pereirinha. Aşa că nu am avut niciun fel de probleme".

A primit un Renault Megane de la club

Momentan, „Săgeată" stă în cantonamentul grecilor. În curând însă va primi o locuinţă. „Sunt condiţii foarte bune aici, deocamdată, stau într-un complex de căsuţe rustice situat la zece minute distanţă de stadion. Am trei mese pe zi şi pot să comand ce vreau la restaurant, inclusiv tzatziki! Urmează să-mi caut o casă sau un apartament după care o să vină şi Cristina (n.r. - soţia sa) aici", a afirmat Niculae.

Acesta ne-a descris şi cum arată Kavala. „E frumos din câte am văzut, pentru că prea mult timp nu am avut la dispoziţie. Cum am venit, am avut antrenament şi apoi meci. E un oraş la malul mării Egee, sunt mai multe monumente, un port frumos şi e aproape de Insula Thasos. Pot să mă duc cu barca acolo", a spus amuzat „Săgeată", un împătimit al pescuitului.

Are şefi la fel ca Gigi şi Penescu

„Cu deplasarea e foarte uşor aici. Am de la club un Renault Megane. Am văzut că alţi colegi au Smart. Maşinile sunt puse la dispoziţie de club", a completat fostul dinamovist. Kavala este o afacere de familie. Preşedintele clubului, Stavros Psomiadis, stă pe banca tehnică în timpul meciurilor şi decide inclusiv schimbările, la fel ca Gigi Becali. Tatăl actualului preşedinte, Makis, seamănă cu un alt om de fotbal de la noi, Cornel Penescu.

Grecul a fost închis pentru o perioadă după ce a devalizat conturile celor de la AEK Atena cu peste 20 de milioane de euro! Cu toate acestea, Niculae nu e deloc speriat: „Am discutat cu amândoi şi sunt oameni de treabă. Am auzit că au fost ceva probleme cu legea, dar asta mai demult. Eu îi văd în permanenţă la club şi de când sunt aici m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie".

"La Dinamo, acum, Dănciulescu e cel mai îndreptăţit să fie căpitan. Oricum, nu joacă banderola şi ar putea şi un tânăr să devină căpitan, aşa cum în trecut a fost şi regretatul Cătălin Hîldan."
Marius Niculae
atacant Kavala

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite