Nemții surprind înainte de Euro 2024: directorul turneului a nominalizat favorita la trofeu

0
Publicat:

Philip Lahm, directorul turneului Euro 2024, crede că selecţionata de fotbal a Franţei este favorită la câştigarea titlului de campioană europeană în această vară şi laudă bazinul excepţional de jucători al Les Bleus.

Philip Lahm
Philip Lahm

Întrebat pe cine vede câştigând Euro 2024, fostul căpitan al Germaniei şi campion mondial în 2014, este categoric: "Franţa, pur şi simplu pentru că care, aş spune, 40 de jucători, chiar au o mulţime de jucători foarte talentaţi".

"Au un grup foarte echilibrat şi pot face schimbări cu uşurinţă, aducând jucători de pe banca de rezerve care în mod normal ar avea legitimitatea de a juca de la început. Dar ceea ce e decisiv este să se prezinte ca o echipă pe teren", a adăugat Philipp Lahm.

Organizatorul şef al Euro 2024 consideră că "marile naţiuni europene ale fotbalului" au cele mai mari şanse să câştige turneul. Dar el îşi doreşte însă să existe o ''echipă surpriză, pentru ca naţiunile mici să meargă suficient de departe în turneu, încurajate de suporterii lor".

"Titlul, sunt aproape sigur, va fi câştigat de o naţiune a fotbalului, o favorită care a câştigat întotdeauna în ultimii ani", a adăugat Lahm.

Fostul căpitan al Mannschaft a apreciat performanţa Germaniei la meciul de de sâmbătă împotriva Franţei (victorie cu 2-0 la Lyon): ''Julian Nagelsmann a găsit o formaţie clară, are fundaşii lui centrali, fundaşii săi. Şi-a construit un mijloc de teren consacrat şi, de asemenea, are jucători tineri foarte dinamici". "Evident, acest lucru dă încredere", a spus el, precizând însă că acest progres ar trebui să fie confirmat în timp.

"Este important şi pentru Germania şi pentru euforia din ţara noastră că Mannschaft joacă un fotbal bun, cu pasiune. Sâmbătă a fost un prim pas, dar vom putea judeca ulterior în privinţa duratei'', a avertizat Philip Lahm.

Florian Wirtz şi Jamal Musiala ''au cu siguranţă talentul de a duce Mannschaft la un alt nivel", potrivit fostului internaţional german. "Este important ca totul să funcţioneze în acelaşi timp, ca toate piesele puzzle-ului să se potrivească. Aşa s-a întâmplat în cazul nostru în 2014, fiecare s-a identificat cu rolul său şi şi-a pus calităţile în slujba echipei', a amintit Philip Lahm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite