Naufragiatul: Cum a ajuns Cristiano Ronaldo la pământ, în acest început de an

0
0
Ronaldo

Timpul nu iartă pe nimeni. Iată o vorbă care se verifică mereu şi în cazul marilor sportivi, la ascensiunea şi decăderea cărora asistăm, periodic.

De 14 ani, de când Cristiano Ronaldo a luat primul „Balon de Aur“, în 2008, pentru ca, în anul următor, trofeul să ajungă la Lionel Messi, cei doi giganţi ai fotbalului au încântat milioane de fani, prin prestaţiile lor. Doar că, inevitabil, tot ce e bun are şi un sfârşit. Inclusiv magia fotbalistică oferită de Cristiano şi Leo. Pentru că, la 37, respectiv 34 de ani, ei lasă impresia că îşi fac discret ieşirea de pe scena fotbalului de nivel înalt. 

Dacă Mondialul din acest an (21 noiembrie - 18 decembrie) va fi, aproape sigur, ultima lor reprezentaţie la nivel de echipe naţionale, nici la nivel de club cei doi nu par să aibă foarte multe sezoane rămase în faţa lor. Iar finalul unui drum fabulos e mai aproape pentru starul portughez. Atât din cauza vârstei, cât şi din cauza cifrelor sale de pe teren. 

Cristiano Ronaldo, în ultimele zece partide

Meci Minute adunate Realizări

Man. United - Southampton 1-1 90 -

Burnely - Man. United 1-1 22 -

Man. United - Middlesbrough 1-1 120 -

Man. United - West Ham 1-0 90 -

Brentford - Man. United 1-3 71 -

Man. United - Wolves 0-1 90 -

Man. United - Burnley 3-1 90 1 gol şi o pasă de gol

Newcastle - Man. United 1-1 90 -

Norwich - Man. United 0-1 90 1 gol

Man. United - Crystal Palace 1-0 90 -

Bilanţ: Integralist de opt ori, 2 goluri şi o pasă de gol

„Secetă“ în 2022

Readus cu surle şi trâmbiţe, la United, în vară, Cristiano Ronaldo spera să-şi marcheze revenirea pe „Teatrul Viselor“ de câştigarea unor trofee. Din păcate pentru el şi fanii „diavolilor“, sunt şanse mici ca acest lucru să se întâmple. Iar asta şi din cauza formei lusitanului.

Pe plan intern, United a încheiat deja socotelile atât cu Cupa Ligii, cât şi cu Cupa Angliei. Iar de câştigarea titlului nu mai poate fi vorba, în condiţiile în care echipa e abia pe 5, la 23 de puncte de liderul Manchester City. Aşadar, ultima competiţie în care United poate spera la trofeu e Liga Campionilor, dar şi aici, având în vedere nivelul rivalelor care se luptă pentru supremaţie, e foarte greu de crezut că fosta campioană a Angliei poate să dea lovitura.

Rezultatele slabe ale echipei vin şi pe fondul unui an dezamăgitor pentru Ronaldo până acum. Pentru că, în 2022, realizările sale fotbalistice sunt inexistente: niciun gol şi nicio pasă de gol, în şase meciuri oficiale, în acest an! Ultima partidă în care Cristiano îşi punea amprenta asupra scorului era cea cu Burnley, la data de 30 decembrie 2021, când a marcat o dată şi a oferit şi o pasă decisivă. De atunci, asistăm la o „secetă“ totală, în cazul starului portughez.

14 goluri şi trei pase de gol a adunat Cristiano Ronaldo, la Manchester United, în 27 de meciuri, în acest sezon, în toate competiţiile.      

Lent, confuz, ineficient

Jurnaliştii de la „The Sun“ au luat la puricat cifrele lui Ronaldo, la ultima sa apariţie pentru United, sâmbătă, în remiza de acasă, cu Southampton (1-1). Concluzia? Cristiano e într-o cădere incredibilă şi arată exact ca un fotbalist de 37 de ani. Adică, lent şi ineficient!

Deşi a stat pe teren până la final, portughezul a reuşit doar două dribbling-uri şi două şuturi pe spaţiul porţii. Dintre care unul a fost o ratare monumentală, iar altul a fost o execuţie slabă, cu care nu i-a dat nicio emoţie portarului advers. În rest, Ronaldo a atins mingea doar de 33 de ori şi a oferit 14 pase, fiind deposedat în trei rânduri.

CITEŞTE ŞI:

Cristiano Ronaldo, pus la zid: Declaraţie tranşantă după un început groaznic de an

Messi

Pasele de gol îl salvează pe Messi

Nici tradiţionalul rival al lui Ronaldo, vorbim despre argentinianul Lionel Messi (foto), n-a rupt gura târgului, în acest sezon. De când a ajuns în Franţa, la Paris Saint-Germain, Leo a marcat doar două goluri în campionat, în 14 apariţii! 

Norocul sud-americanului e că, spre deosebire de Manchester United, cu rezultate dezolante, PSG e, totuşi, lider în Ligue 1. În plus, deşi n-a înscris ca în vremurile sale bune, Messi şi-a asumat rolul de servant, la PSG: are şapte pase decisive, în ultimele sale zece apariţii, în tricoul parizienilor.

Lionel Messi, în ultimele zece partide

Meci Minute adunate Realizări

PSG - Rennes 1-0 90 1 pasă de gol

Lille - PSG 1-5 90 1 gol şi o pasă de gol

PSG - Nice 0-0 120 -

PSG - Reims 4-0 27 1 pasă de gol

Lorient - PSG 1-1 90 -

PSG - Monaco 2-0 90 1 pasă de gol

PSG - Club Brugge 4-1 90 2 goluri

Lens - PSG 1-1 90 -

PSG - Nice 0-0 90 -

St. Etienne - PSG 1-3 90 3 pase de gol

Bilanţ: Integralist de nouă ori, 3 goluri şi 7 pase de gol

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite