Cristiano Ronaldo, sfâşiat la televiziunea britanică: „E inacceptabil ce a făcut!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

Când s-a întors la Manchester United, la începutul acestui sezon, mulţi au crezut că vor curge lapte şi miere, atât pentru starul portughez de 36 de ani, cât şi pentru echipă. Între timp, lucrurile arată din ce în ce mai rău!

Pentru că Manchester United se zbate în mediocritate! E doar pe locul 7 din 20 în Premier League, a schimbat deja un antrenor, pe Ole Gunnar Solskjaer, şi încă nu dă semne de revenire, nici cu Ralf Rangnick pe bancă. 

Luni seară, încă un meci dezamăgitor pentru United: 1-1 cu Newcastle, în deplasare. E un rezultat care a lăsat formaţia din Manchester la 19 puncte de liderul Manchester City şi la şapte puncte de locul 4, ultimul calificant în viitorul sezon al Ligii Campionilor.

Nervos, Cristiano Ronaldo a părăsit terenul, imediat după fluierul de final, fără să meargă la suporterii care au însoţit echipa pentru a-i aplauda, aşa cum se obişnuieşte în Anglia. Mai mult, atât Ronaldo, cât şi un alt portughez al lui United, Bruno Fernandes, şi-au ignorat colegii, atât în timpul partidei, cât şi după ce s-a fluierat finalul. Comportamentul celor doi lusitani a fost aspru criticat de Gary Neville (46 de ani). 

Prezent la Sky Sports, în calitate de analist, fostul fotbalist legendar al lui United, s-a referit în discursul său virulent, atât la Ronaldo, cât şi la Bruno Fernandes, însă a insistat mai mult pe comportamentul lui Cristiano, având în vedere faima şi experienţa sa.

Ce a spus Gary Neville?

*Nu e prima dată când Ronaldo face aşa ceva (n.r. - părăseşte terenul imediat după fluierul de final). A mai făcut asta şi când Solskjaer era sub presiune. A fugit şi în această seară. A fugit de pe teren la Watford, şi apoi la Norwich. Şi Bruno face cam la fel. În condiţiile în care cam ei sunt şefii vestiarului. 

*E devastator pentru jucătorii mai tineri ai echipei, dacă cei mai buni doi fotbalişti se uită la ceilalţi de sus, tratându-i de parcă nu sunt suficient de buni. Cred că, totuşi, Cavani nu face asta. Cred că el îi înfruntă pe Ronaldo şi pe Bruno şi îi ajută pe cei tineri. 

*Şi încă ceva: trebuie să mergi să-i aplauzi pe suporteri, la finalul meciului. Nu-mi pasă cum ai jucat, nu mă interesează rezultatul final. Du-te la ei, aplaudă-i şi du-te la vestiar împreună cu colegii tăi. Trebuie să faci asta! Mai ales când eşti cel mai bun jucător din lume şi unul dintre cei mai buni din toate timpurile. 

*Acest comportament al lui Ronaldo mă irită de vreo două luni. E devastator când jucătorii tăi cei mai buni din echipă îşi tratează colegii mai tineri cu superioritate, când se uită la ei într-un fel, se vede asta din limbajul corpului... Trebuie să fie un punct de sprijin pentru jucătorii tineri, trebuie să fie bunicii lor, prietenii lor... Eu am făcut nişte greşeli uriaşe, când eram un jucător tânăr la Manchester United, dar am avut lângă mine fotbalişti experiementaţi, care m-au certat, dar m-au şi sprijinit, m-au ajutat. Şi nu mi se pare că asta se întâmplă acum, la Manchester United. Mi se pare că ceva e foarte neregulă în acel vestiar! 

*De acord! Ronaldo a cărat această echipă pe spate, în anumite momente, în acest sezon. Dar trebuie să fii acolo, când colegii tăi mai tineri au nevoie de tine. Îl iubesc pe Ronaldo, e cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut, dar nu fugi de pe teren la final, e inacceptabil aşa ceva!

20 de meciuri, 13 goluri şi 2 pase de gol a adunat Cristiano Ronaldo la Manchester United, în acest sezon, în toate competiţiile.  

VEZI DISCURSUL TĂIOS AL LUI GARY NEVILLE 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite