Naționala Serbiei cu Djokovic în formație a devenit ultima semifinalistă a Cupei Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbii au învins echipa britanică în sferturile de finală.

Novak Djokovic. Foto: EPA-EFE
Novak Djokovic. Foto: EPA-EFE

Naționala Serbiei a învins echipa britanică în sferturile de finală ale Cupei Davis de tenis. Competiția are loc în Malaga, Spania.

În prima întâlnire, Miomir Kecmanovic l-a învins pe Jack Draper cu scorul de 7:6 (7:2), 7:6 (8:6). În al doilea joc, numărul unu mondial Novak Djokovic l-a învins pe Cameron Norrie - 6:4, 6:4. Djokovic a câștigat a 44-a victorie în Cupa Davis și a devenit deținătorul recordului echipei sârbe pentru acest indicator. Anterior, recordul i-a aparținut lui Nenad Zimonjic (43 de victorii). Djokovic are 40 de victorii la simplu și 4 la dublu.

În semifinalele turneului, sârbii vor juca împotriva echipei Italiei, care a fost mai puternică decât Olanda în sferturile de finală. Australia și Finlanda se vor întâlni în cealaltă semifinală.

Cupa Davis este cea mai mare competiție internațională pe echipe din tenisul masculin și se desfășoară din 1900. Recordul de victorii la turneu aparține echipei SUA (32); actuala câștigătoare al competiției este echipa canadiană, care a pierdut în fața echipei finlandeze în sferturile de finală ale actualului turneu. Cupa Davis 2023 se va încheia pe 26 noiembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite