Naţionala feminină de handbal susţine un primar urmărit penal: ce mesaj au semnat fetele pentru Cătălin Cherecheş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ada Nechita
Ada Nechita

Ada Nechita şi colegele ei au dat-o în bară înaintea meciului cu Belarus din preliminariile Euro 2016, postând un comunicat prin care s-au aliat cu un individ urmărit de DNA.

În România, lumea sportului îi preţuieşte pe cei certaţi cu legea! După ce oamenii din fotbalul românesc au plâns, în marea lor majoritate, pe umerii celor condamnaţi în Dosarul Transferurilor, acum fetele de la handbal au „reuşit“ să-şi strice imaginea.

Înaintea meciului de astăzi de la Minsk din preliminariile Euro 2016, Ada Nechita, jucătoare legitimată la HCM Baia Mare, a postat un mesaj pe contul ei de facebook, semnat de toată echipa naţională. Mesajul, întitulat „Împreună pentru România“, a fost preluat de prosport.ro şi redat integral.

Ce au scris în mesaj?

„Baia Mare susţine de fiecare dată Naţionala României. Naţionala României susţine Baia Mare! În România sunt puţini susţinători sinceri ai sportului în general, al handbalului în special. Printre puţinii oameni care iubesc sportul nu doar pentru a-şi îmbogăţi albumul foto, ci pentru a genera mândrie locală şi naţională este şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, alături de alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Astfel de oameni merită întreaga noastră apreciere.

Sunt comunităţi în România care în ultimii 25 de ani au fost văduvite de sportul de mare performanţă, suporteri care au avut şansa de a vedea competiţii importante doar la televizor. Baia Mare a fost una dintre aceste comunităţi, dar prin implicarea şi susţinerea administraţiei publice locale, într-un mod exemplar pentru alte autorităţi locale, s-a reuşit în ultimii trei ani să se reconstruiască ce s-a distrus în 20. Sportul înseamnă educaţie, sănătate, o comunitate unită. Sportul înseamnă o naţiune puternică! Sportul poate fi cel mai bun ambasador al unei comunităţii, al ţării. Pentru multe dintre noi Baia Mare a devenit un al doilea cămin, căruia cu drag îi spunem “ACASĂ".

Pentru altele, Baia Mare este oraşul unde suntem primite mereu cu braţele deschise, cu mult respect şi drag. Unele am întâlnit Baia Mare în calitate de adversar, unul puternic şi de respectat. Pentru noi toate, cele mai bune handbaliste din ţară care reprezentăm astăzi România, Baia Mare este un model de urmat. Un model de implicare, un model de iubire, o lecţie despre cum trebuie tratat sportul în general, handbalul în special. Astăzi, când echipele de suflet ale băimărenilor - Minaur şi HCM - trec printr-o perioadă uşor mai dificilă, pe care avem convingerea că o vor depăşi, simţim nevoia să fim alături de toţi cei care ne-au susţinut în ultimii ani neobosit.

Noi, Naţionala României la handbal feminin, venim astăzi în mod public şi ne declarăm susţinerea pentru Baia Mare! Din respect şi iubire faţă de miile de suporteri care ne-au oferit încrederea, dragostea şi susţinerea lor. Din respect faţă de omul care a ştiut să construiască din mai nimic o echipă puternică şi valoroasă, care aduce mândrie şi prestigiu oraşului, dar şi României. Din respect pentru administraţia locală din Baia Mare care a investit şi continuă să susţină sportul. Băimăreni, vă mulţumim că susţineţi de fiecare dată Naţionala României. Este rândul nostru acum: Naţionala României susţine Baia Mare! Împreună luptăm pentru România!“.

Checheş, sub urmărire penală

Această „plecăciune“ făcută de fetele de la naţionala de handbal feminin poate fi explicată prin faptul că nouă dintre ele sunt legitimate la HCM Baia Mare, echipă susţinută de primărie:

*Ionică Munteanu

*Valentina Ardean-Elisei

*Ana-Maria Tănăsie

*Gabriella Szucs

*Gabriela Perianu

*Laura Oltean

*Luciana Marin

*Melinda Geiger

*Patricia Vizitiu

Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru „săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, toate acestea în formă continuată“.

UPDATE 17.12 - România a învins Belarus, scor 25-23, însă evoluţia tricolorelor a fost, per ansamblu, una slabă. 

Gazdele au condus în cea mai mare parte din joc, însă, pe final, Cristina Neagu (11 goluri) a salvat România. 

Punctele României au fost înscrise de: Neagu (11), Chiper (4), Buceschi (3), Manea (2), Ardean Elisei (1), Pintea (1), Marin (1), Oltean (1) şi Geiger (1).

România a învins Lituania, scor 29-20, în prima etapă din preliminarii. După primele două jocuri din calificări, România şi Norvegia au maximum de puncte. Primele două formaţii se vor califica din fiecare serie. 

România mai are de jucat cu:

*Norvegia (acasă) - 9 sau 10 martie 2016

*Norvegia (deplasare) - 12 sau 13 martie 2016

*Lituania (deplasare) - 1 sau 2 iunie 2016

*Belarus (acasă) - 4 sau 5 iunie 2016

Campionatul European se va desfăşura în Suedia, în decembrie 2016.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite