Naționala Croației a fost ultima care s-a calificat direct la Campionatele Europene din 2024. Rezultatele ultimelor partide din grupele preliminarii ale Euro 2024

0
Publicat:

Croaţii au învins pe teren propriu echipa armeană.

Styopa Mkrtchyan (Armenia) și Lovro Mayer (Croația). Foto: EPA-EFE
Styopa Mkrtchyan (Armenia) și Lovro Mayer (Croația). Foto: EPA-EFE

Naționala Croației a învins pe teren propriu echipa Armeniei cu scorul de 1:0 într-un meci de calificare la Campionatul European de Fotbal 2024. Întâlnirea a avut loc la Zagreb. Golul a fost marcat de Ante Budimir (minutul 43).

Croații au terminat pe locul doi în Grupa D cu 16 puncte. Turcii au fost primii cu 17 puncte, după ce au remizat în runda finală cu echipa galeză (1:1). Galezii au terminat pe locul al treilea cu 12 puncte și se pot califica la Campionatul European prin meciurile din play-off-urile de calificare.

Echipa națională a Croației a devenit cea de-a 21-a echipă care s-a calificat direct la Campionatul European din 2024. Nationala Germaniei s-a calificat automat la turneu ca gazdă. Anterior, echipele Austriei, Albaniei, Angliei, Belgiei, Ungariei, Danemarcei, Spaniei, Italiei, Țărilor de Jos, Portugaliei, României, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei, Turciei, Franței, Cehiei, Elveției și Scoției s-au calificat în campionat. Cele trei echipe rămase se califică prin playoff-urile de calificare.

În alte meciuri ale zilei, Israelul a învins în deplasare formația Andorrei (2:0), Olanda a învins în deplasare echipa Gibraltarului (6:0), iar echipa României a învins la un singur gol diferență pe teren propriu. echipa Elveției ( 1:0). 

Echipa oaspete din Belarus a învins naționala Kosovo cu scorul de 1:0, iar Franța a terminat la egalitate cu naționala Greciei (2:2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite