Napoli – Barcelona, cu un copil printre titulari: catalanii arată ce înseamnă să ai curajul de a miza pe tineri

0
Publicat:

Atacantul spaniol, Yamine Lamal (Barcelona), a devenit, la 16 ani şi 223 de zile, cel mai tânăr jucător din faza eliminatorie a Ligii Campionilor, după ce a jucat titular miercuri în meciul cu Napoli (1-1), în prima manşă a optimilor de finală.

Yamine Lamal
Yamine Lamal

Lamal a depăşit recordul anterior de precocitate al portughezului Rodrigo Ribeiro (16 ani şi 315 zile), care în sezonul 2021/2022 a disputat pentru Sporting Lisabona câteva minute într-un meci cu Manchester City.

În faza grupelor din Liga Campionilor, Lamal a bătut şi recordul coechipierului său Ansu Fati, care la 16 ani şi 321 de zile devenise cel mai tânăr jucător al Barcelonei din această competiţie, având 16 ani şi 68 de zile la un meci cu Antwerp din grupe. La 16 ani şi 38 de zile el devenea cel mai tânăr jucător al Barcelonei care a debutat în La Liga, la un meci cu Cadiz de la începutul sezonului.

Internaţionalul spaniol este pe lângă cel mai tânăr jucător din istoria Ligii Campionilor (16 ani şi 83 de zile) şi cel mai tânăr din istoria naţionalei Spaniei (16 ani şi 57 de zile).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite