Nadia Comăneci: "Plecările lui Bellu şi Bitang reprezintă o pierdere mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„E o pierdere mare pentru gimnastica românească”, a afirmat Nadia Comănesci după aflarea veştii că cei doi antrenori. au renunţat la lotul feminin de gimnastică.

Lotul feminin de gimnastică va trebui să se descurce de acum înainte fără cei mai titraţi antrenori din lume, Octavian Bellu (63 de ani) şi Mariana Bitang (52 de ani).

Octavian Bellu este cel mai titrat antrenor din lume, cu 305 medalii olimpice, mondiale şi europene, adunate în peste 30 de ani de carieră. La cele mai multe dintre aceste succese, Bellu (63 de ani) a avut-o alături pe Mariana Bitang (52 de ani), cea care i-a devenit şi soţie în urmă cu şase ani. „E o pierdere mare pentru gimnastica românească”, a afirmat Nadia Comănesci după aflarea veştii că cei doi au renunţat la lotul feminin de gimnastică.
Declarat de World Records Academy ca fiind „cel mai de succes antrenor din lume”, Octavian Bellu a candidat la sfârşitul lunii mai la alegerile pentru şefia COSR, dar a fost depăşit categoric în această cursă de Alin Petrache, declarându-se total dezamăgit şi anticipând hotărârea de acum: „Nu cred că doare pe nimeni că aş putea renunţa la lotul de gimnastică. Îmi dau seama că am pierdut 30 de ani prin sală şi am fost la şapte Olimpiade, dar se pare că nu contează. Se pare că sunt în alt timp şi nu vreau să încurc pe nimeni”.
Se axează pe un proiect generos
Bitang şi Bellu sunt implicaţi în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom şi gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an. Suma donată de sponsor e de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi selecţie la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numără şi selecţionarea a circa 150 de copii din toată ţara, cu vârste între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire în şase centre regionale: Bucureşti (cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.

Cu cine mergem la Mondiale
Echipa României, formată din gimnastele Larisa Iordache, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 şi 12 octombrie. Gimnastele tricolore vor fi însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, conform unei informări a Federaţiei Române de Gimnastică. Accidentată, Diana Bulimar va “sări” peste această competiţie.

Mariana Bitang dă cărţile faţă: "Dacă Bellu e bătrân pentru COSR, e bătrân şi pentru gimnastică"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite