Nadal, „trădat“ de spanioli în fața lui Djokovici: Cifre care arată ce înseamnă să prețuiești performanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2023 s-a încheiat de o săptămână, însă continuă să fie un turneu analizat în presa de specialitate, având în vedere că vorbim despre cel mai mare eveniment sportiv de început de an, la fel ca Mondialul de handbal masculin.

Rafael Nadal speră să revină pe teren, în martie, la Indian Wells și Miami. FOTO: Arhiva Adevărul
Rafael Nadal speră să revină pe teren, în martie, la Indian Wells și Miami. FOTO: Arhiva Adevărul

Chiar dacă spaniolii au trăit un Grand Slam dezamăgitor - Alacaraz a ratat prezența la Melbourne, fiind accidentat, iar Nadal a părăsit competiția în turul II, lovit, de asemenea, de probleme medicale - această situație nu i-a împiedicat pe jurnaliștii și fanii iberici să urmărească întrecerea cu mare interes. Și să aibă reacții obiective, după triumful lui Djokovici în finala cu Tsitsipas, așa cum Adevărul a arătat aici.

Și nu doar jurnaliștii spanioli au dovedit că apreciază valoarea incontestabilă a unui sportiv de elită, cum e Novak Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP). Și iubitorii tenisului din Spania au arătat, de asemenea, că își bazează alegerile pe niște criterii concrete. Cum sunt rezultatele produse pe teren, când vorbim despre sport.

În confirmarea acestei idei vine un sondaj de opinie, realizat de prestigioasa publicație, „Marca“. Rezultatul a fost preluat și de Eurosport, dar a ajuns și în presa internațională. Pentru că aici, la întrebarea „Cine e cel mai valoros jucător din istorie?“, vizitatorii site-ului spaniol au oferit niște răspunsuri din care au rezultat aceste procente:

1. Novak Djokovici – 49%

2. Rafael Nadal – 30%

3. Roger Federer - 19%

4. Altul – 2%

Peste 20.000 de oameni au votat, în acest sondaj, în care sârbul Djokovici l-a învins pe spaniolul Nadal, deși, în acest moment, amândoi au același număr de trofee Grand Slam, câte 22. Federer completează podiumul cu 20 de titluri majore în palmares.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite