Mutu intră în lumea analiştilor TV: Cine sunt cel mai bine plătiţi oameni din acest domeniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu

Antrenorul Rapidului îşi va face timp şi pentru apariţii la televizor, după partidele echipei naţionale din următoarea perioadă.

Meseria de analist a devenit foarte căutată la televiziunile de sport din România. Şi, pentru că locurile sunt limitate, ne referim la cele plătite, nimeni nu refuză oportunitatea, odată ce aceasta se iveşte. Exemplul Adrian Mutu (43 de ani) confirmă această realitate.

Chiar dacă e antrenor la Rapid, fostul internaţional tocmai a bătut palma cu Antena 1. Şi va apărea în studioul acestui canal, cu ocazia partidelor pe care România le va juca în Liga Naţiunilor. Pentru început! Asta deoarece, potrivit Paginademedia, înţelegerea e valabilă pentru 6 ani! Perioadă în care Mutu va analiza meciurile naţionalei din preliminariile Euro, Cupei Mondiale şi UEFA Nations League.

Mutu va debuta în acest rol cu ocazia primelor două partide din Liga Naţiunilor care vor fi transmise de Antena 1, potrivit tabelului de mai jos. Din echipa de comentatori ai postului menţionat fac parte Andrei Rădulescu şi Felix Drăghici cu experienţă de peste 20 de ani în transmisiile Pro TV din Champions League, Europa League si Campionatul European.

România, în Liga Naţiunilor

*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 21.45, Antena 1

*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 21.45, Prima TV

*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 21.45, Antena 1

*14 iunie (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 21.45, Prima TV

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Informaţiile legate de televizările şi orele ultimelor două partide vor fi anunţate, ulterior.

Ce a spus Adrian Mutu?

*E foarte greu de exprimat în cuvinte, dar a îmbrăca tricoul echipei naţionale a fost cea mai mare onoare şi o mare responsabilitate să am posibilitatea de a reprezenta toţi românii prin acest sport foarte frumos. Sper că am facut-o cu cinste, sper că v-aţi bucurat! Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine la fiecare meci şi sper să fiţi în continuare alături de echipa naţională.

Dumitrescu

Ilie Dumitrescu, un deschizător de drumuri

Primul nume mare care a transformat meseria de analist TV într-un job full-time în România a fost Ilie Dumitrescu - foto (53 de ani). Care, între timp, a şi devenit cel mai bine plătit expert TV, având un salariu de 5.000 de euro lunar, la Digi Sport.

Cam aceeaşi sumă o încasează şi Mihai Stoica, manager FCSB, însă la Orange Sport. Aici, şi Cornel Dinu (73 de ani) primeşte 100 de euro pentru fiecare apariţie în studio. Basarab Panduru (51 de ani) are un salariu lunar de 3.000 de euro, de când a revenit la Orange Sport, după o scurtă aventură, la CS U Craiova, unde a făcut parte din stafful lui Laurenţiu Reghecampf. 

Pe durata Euro 2020, s-a scris că Victor Piţurcă (66 de ani) a luat 25.000 de euro de la Pro TV pentru că a analizat partidele din cadrul Campionatului European. La acelaşi post, colegul său de platou, Ciprian Marica (36 de ani), a încasat „doar“ 5.000 de euro.

3.500 de euro pe lună e salariul lui Gabi Balint (59 de ani), fost internaţional, actualmente analist, la Digi Sport.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite