Lumea tenisului se opreşte, diseară: De ce Djokovici - Nadal e un meci de neratat după anunţul lui Rafa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici - Rafael Nadal, un clasic al tenisului
Novak Djokovici - Rafael Nadal, un clasic al tenisului

Cei doi coloşi ai circuitului masculin, într-o luptă permanentă cu recordurile, se vor afla faţă în faţă pe celebra arenă „Philippe Chatrier“. Potrivit organizatorilor, partida va începe nu mai devreme de ora 21.45 (Eurosport).

Dacă la Australian Open un fiasco legat de vaccinare a anulat din start posibilitatea unui duel Djokovici (Serbia, 35 de ani, 1 ATP) – Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP), din fericire, la French Open lucrurile au revenit la normal. 

Potrivit organizatorilor, astăzi, sunt programate patru partide pe tablou, în sferturi, la feminin şi la masculin, după cum se poate vedea mai jos:

*Trevisan (59 WTA) – Fernandez (19 WTA) ora 13.00

*Gauff (23 WTA) – Stephens (64 WTA) 

Imediat după primul meci.

*Zverev (3 ATP) – Alcaraz (6 ATP)

După al doilea meci de fete.

*Djokovici (1 ATP) – Nadal (5 ATP) Nu mai devreme de ora 21.45

Poate fi ultimul duel, la Paris

O partidă cu Novak şi Rafa pe teren, doi titani ai tenisului masculin, e oricând de mare interes. Mai ales că cei doi sunt şi într-un duel de la distanţă, în ceea ce priveşte titlurile de Grand Slam. Prin victoria de la Australian Open, Nadal a rămas singur pe primul loc, cu 21 de trofee majore. Djokovici e pe 2, la egalitate cu Federer, fiecare având 20 de turnee de Grand Slam în palmares.

Ce transformă partida din această seară într-una de neratat e faptul că aceasta poate fi ultima confruntare cu Djokovici şi Nadal în prim-plan, la French Open. Pentru că spaniolul se confruntă cu nişte dureri cronice, generate de sindromul Muller-Weiss, o problemă medicală extrem de rară şi incurabilă.

Tocmai de aceea, Rafa a spus, răspicat, că aceasta poate fi ultima sa participare la Roland Garros, unde a cucerit până acum 13 trofee.

„Abia aştept să joc acest meci. La fel ca în 2015, el e favorit, clar. În celelalte meciuri pe care le-am disputat aici eram eu favoritul sau şansele erau de 50-50. Meciul cu Djokovici ar putea fi ultimul pentru mine la Roland Garros“, a anunţat Nadal.

Învingătorul meciului Djokovici – Nadal va întâlni câştigătorul duelului Zverev – Alcaraz în semifinale.

CITEŞTE ŞI:

Djokovici – Nadal, meci colosal: De ce se teme echipa sârbului înaintea partidei din această seară

Djokovici şi Nadal, inepuizabili, imbatabili: Câte ore au stat pe teren în drumul lor spre sferturi

30-28 e scorul meciurilor Djokovici – Nadal. Sârbul s-a impus şi în ultima întâlnire, tot pe zgura de la French Open, în 2021.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite