Mureşan: „L-am luat pe Traore de pe maidan!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traore (în vişiniu) a fost mai rapid decât fundaşii Urziceniului şi a marcat în poarta lui Arlauskis
Traore (în vişiniu) a fost mai rapid decât fundaşii Urziceniului şi a marcat în poarta lui Arlauskis

Preşedintele echipei CFR Cluj povesteşte cum au reuşit ardelenii să dea lovitura cu un fotbalist care i-a costat foarte puţin şi care acum este cotat la peste patru milioane de euro. Lacina Traore este vedeta echipei din Gruia în acest moment. A marcat golul de trei puncte în derby-ul cu Urziceni şi este monitorizat de echipe mari din Europa.

CFR Cluj este singura echipă din ţară care s-a axat mult pe jucători africani sau sud-americani. „Avem un lot valoros şi numeros", spunea, deunăzi, Iuliu Mureşan, preşedintele Clujului. Lacina Traore (20 de ani), din Coasta de Fildeş, este unul dintre pariurile ardelenilor.

Iuliu Mureşan a declarat că Roberto de Zerbi a semnat cu CFR Cluj

„Dacă ar ştii toţi din ce colţ uitat de lume l-am adus în România pe Traore... Practic, l-am luat de pe maidan. Am considerat că are calităţi şi că, dacă-l «creştem», poate ajunge un fotbalist de top. Se pare că nu ne-am înşelat", a spus Mureşan pentru „Adevărul".

Atacantul ivorian a fost transferat gratis, în 2008, de la Stade d'Abidjan, o Academie de Fotbal. Oficialii ardeleni au plătit doar transportul, taxele de viză şi permisul de muncă, toate cheltuielile fiind cifrate la aproximativ 10.000 de euro.

„Noi am dat zero euro pentru a-l lua la CFR. Acum, sunt foarte multe cluburi care se interesează de el, Arsenal şi Napoli îl monitorizează,  însă el nu va pleca cel puţin până în vară. Mai are de dat goluri pentru noi", ne-a mai spus preşedintele clujenilor. Mureşan crede că vârful poate fi omul decisiv şi în meciul cu Steaua, din etapa viitoare:

„Am mare încredere că va juca şi mai bine decât a făcut-o la Urziceni. Nu ştiu dacă a pierdut vreun duel cu Galamaz, fundaş de naţională! Simt că va face un meci mare şi cu Steaua".

"Să vedem dacă marele atacant Traore va sufla în faţa apărării noastre! Nici Yssouf Koné nu m-a impresionat."
Gigi Becali
patron Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite