Mulţumim, Belgia! Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială după o surpriză imensă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de rugby a României s-a calificat la Cupa Mondială
Naţionala de rugby a României s-a calificat la Cupa Mondială

Înfrângerea neaşteptată a Spaniei în Belgia trimite naţionala de rugby a României la Cupa Mondială de anul viitor. „Stejarii” vor juca în meciul de deschidere contra Japoniei.

În ultima etapă din Rugby Europe Championhip, România a fost învinsă la Tbilisi de Georgia, 25-16 în favoarea gruzinilor, care au câştigat turneul şi Cupa Antim Ivireanul. Era însă mai mult un meci de onoare pentru „stejari”, întrucât rezultatele cu Georgia (naţională care avea asigurată participarea la CM)  nu au contat în stabilirea clasamentului de calificare la Cupa Mondială.

„Prăjitura” a venit din Belgia, acolo unde naţionala ţării gazdă a învins Spania, scor 18-10, şi a trimis România direct la Cupa Mondială! Meciul de la Bruxelles a fost arbitrat de românul Vlad Iordăchescu, iar spaniolii s-au repezit spre acesta la final, considerându-se dezavantajaţi! 

„Stejarii” au rămas deasupra ibericilor în clasamentul de calificare şi vor merge astfel direct la turneul final din Japonia de anul viitor. Tricolorii vor fi poziţionaţi în prima grupă, alături de Irlanda, Scoţia, Japonia şi echipa care va câştiga play-off-ul Samoa – Spania / Portugalia.

Naţionala de rugby a României va juca împotriva Japoniei în meciul de deschidere de la Cupa Mondială, programat pe 20 septembrie 2019 la Tokyo. Prima reprezentativă de rugby nu a lipsit de la nicio Cupă Mondială de la înfiinţarea acestei competiţii în 1987.

Howells şi-a dat demisia
În urmă cu o săptămână, selecţionerul galez al României, Lynn Howells, a anunţat că demisionează de la cârma reprezentativei. El a rămas să conducă naţionala pentru partida de azi cu Georgia şi urma ca un alt staff să încerce să califice România la partidele de baraj cu Portugalia şi Samoa sau în turneul de recalificare. Rămâne de văzut dacă în aceste condiţii Howells va continua sau nu la cârma naţionalei.


Grupa României la CM
Irlanda
Scoţia
Japonia
Samoa – Spania / Portugalia

Clasament de calificare la CM
1.România 29p
2. Spania 26p
3. Rusia 20 p
4. Belgia 11 p
5. Germania 8p
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite