Antrenorul principal Lynn Howells a demisionat de la naţionala de rugby!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul principal al naţionalei României, Lynn Howells, antrenorul care pregateste treisferturile, Rob Moffat, şi cel al pachetului de inaintare, Massimo Cuttitta, au demisionat, sâmbătă, după meciul câştuigat de "stejari", la Buzău, cu Belgia, informează FR Rugby.

"Nu a fost o decizie uşor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoşi, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură sportivă alături de un colectiv frumos. Mi-a făcut plăcere să lucrez şi să coordonez un colectiv care şi-a dorit întotdeauna victoria şi care a fost de fiecare data dedicat obiectivului propus. Doresc echipei mult succes, o creştere în continuare a jocului şi evoluţii cât mai bune”, a spus antrenorul galez.

Naţionala de rugby a României a învins, la Buzău, pe Stadionul Municipal, Belgia, cu 62-12 (29-5). Meciul, ce face parte din campania de calificare la Cupă Mondială din Japonia 2019, a contat pentru etapă a patra a Rugby Europe Internaţional Championship.
   
Lynn Howells a debutat pe bancă tehnică a României în 4 februarie 2012, într-un meci din Cupă Europeană a Naţiunilor, cu Portugalia, la Bucureşti, victorie 15-7. Rob Moffat pregăteşte treisferturile României din ianuarie 2016, iar Massimo Cuttitta, pachetul de înaintare din februarie 2017.
 
Sub conducerea lui Lynn Howells (67 de ani), stejarii au disputat 70 de meciuri din care au câştigat 48, au obţinut un rezultat de egalitate şi au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.

În cei cinci ani la conducerea naţionalei de rugby, Lynn Howells a câştigat un titlu de campion european, patru titluri în World Rugby Nations Cup (fost IRB) şi a participat cu echipă la Cupă Mondială de Rugby din 2015 din Anglia, acolo unde Stejarii au înregistrat o victorie, cu Canada (17-15), cea mai mare revenire din istoria competiţiei şi trei înfrângeri. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite