Mondialul din Qatar, sfâșiat la un post american: „O rușine!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu zece zile înaintea meciului de deschidere (Qatar - Ecuador, 20 noiembrie, ora 19.00, TVR 1), primul turneu final găzduit în Orientul Mijlociu e mai criticat ca niciodată, din mai multe motive.

Jamie Carragher, revoltat că Mondialul a ajuns în Qatar. FOTO: Facebook
Jamie Carragher, revoltat că Mondialul a ajuns în Qatar. FOTO: Facebook

Văzând cum se lungește lista jucătorilor care vor rata competiția, accidentați la cluburilor lor, Jamie Carragher (44 de ani) a avut un discurs acid la CBS Sport, post american de televiziune unde activează ca analist. Carragher, fost internațional englez și căpitan al lui Liverpool, a sfâșiat decizia acordării Mondialului Qatar-ului.

Cred că e o rușine că Mondialul a ajuns în această situație! Din mai multe motive. În primul rând, a fost o dovadă clară de corupție că turneul a fost dat Qatar-ului. Ei au spus că pot organiza Mondialul în timpul verii, deși noi știam că e imposibil din cauza temperaturilor. Așadar, turneul e mutat în iarnă, în plin sezon competițional de cluburi, iar niște jucători care au visat toată viața lor să joace la un Mondial ratează această șansă, din cauza accidentărilor. Ceea ce n-ar trebui să se întâmple. Asta fără să mai vorbim despre ce se întâmplă în Qatar...“, a afirmat Carragher.

VEZI DISCURSUL LUI JAMIE CARRAGHER

„Homosexualitatea înseamnă să ai mintea stricată“

Fostul fotbalist n-a mai detaliat ce înseamnă „probleme interne în Qatar“, însă s-a referit la faptul că, de pildă, în Qatar homosexualitatea e interzisă prin lege. Iar această situație tocmai a creat un episod care face înconjurul presei internaționale.

În timpul unui interviu acordat pentru ZDF, Khalid Salman, ambasador al Mondialului din Qatar, a fost întrebat despre homosexualitate. „Cei care vin aici (n.r. – pentru Cupa Mondială) trebuie să fie de acord cu regulile noastre. Homosexualitatea e ceva <<haram>> (n.r. – interzis de Islam). Știi ce înseamnă <<haram>>? Homosexualitatea e <<haram>> și nu pentru că aș fi eu un musulman strict, ci pentru că înseamnă să ai mintea stricată“, a spus ambasadorul Mondialului.

Senegalezul Sadio Mane (dreapta) va rata Mondialul din 2022. FOTO: Arhiva Adevărul
Senegalezul Sadio Mane (dreapta) va rata Mondialul din 2022. FOTO: Arhiva Adevărul

Vor rata Mondialul cu probleme medicale

*Diogo Jota (Liverpool, Portugalia)

*N'Golo Kanté (Chelsea, Franța)

*Paul Pogba (Juventus, Franța)

*Timo Werner (Leipzig, Germania)

*Jesús Manuel Corona (Sevilla, Mexic)

*Georginio Wijnaldum (AS Roma, Olanda)

*Sadio Mane (Bayern Munchen, Senegal)

*Giovani Lo Celso (Villarreal, Argentina)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite