Momente tensionate în vestiarul lui Chelsea. Arbitrul Clattenburg, ameninţat de un jucător: „O să-ţi rup picioarele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Clattenburg, arbitrul care i-a adus victoria lui Man. United în meciul cu Chelsea. FOTO Mediafax
Mark Clattenburg, arbitrul care i-a adus victoria lui Man. United în meciul cu Chelsea. FOTO Mediafax

La câteva zile de la partida câştigată de Manchester United în faţa lui Chelsea (3-2) cu ajutorul arbitrului Mark Clattenburg, acuzele continuă, dezvăluind ameninţări tulburătoare.

Scandalul iscat în Premier League, legat de maniera arbitrajului de la meciul Chelsea - Manchester United (2-3) continuă să ţină prima pagină a ziarelor britanice.

Astfel, în cursul zilei de marţi, Daily Mirror a publicat detalii din raportul lui Clattenburg, acuzat de Chelsea că a folosit cuvinte cu tentă rasistă la adresa a doi jucători: John Obi Mikel şi un iberic, căruia i s-ar fi adresat cu „spaniol tâmpit“. Singurii spanioli din echipa londoneză sunt Juan Mata, Fernando Torres şi Cesar Azpilicueta.

În raportul realizat de arbitrul central, este dezvăluit faptul că, după terminarea partidei, în vestiarul său şi-au făcut apariţia câţiva oficiali ai clubului Chelsea, împreună cu fotbalistul nigerian Mikel. „Parcă asistam la o încăierare într-un pub de cartier“, a fost comentariul unui martor ocular. 

Când arbitrul englez a refuzat să admită că a luat anumite decizii eronate, mijlocaşul nigerian l-ar fi ameninţat verbal: „O să-ţi rup picioarele!“. De asemenea, patru jucători ai echipei de pe Stamford Bridge s-au declarat dispuşi să depună mărturie împotriva lui Clattenburg.

În ciuda comentariilor acide pe seama arbitrajului său, Clattenburg a continuat să primească delegări la meciuri. Astfel, acesta a fost trecut pe lista de aşteptare a următoarei etape din Premier League. Totuşi, englezul a intrat în atenţia poliţiei, după ce Asociaţia Avocaţilor de Culoare a denunţat un incident petrecut pe stadionul lui Chelsea drept „ofensă rasială“, rămâne de decis în ce măsură se poate vorbi despre o infracţiune. 

Conform aceluiaşi ziar britanic, partida dintre Chelsea şi Manchester United ar putea consemna sfârşitul carierei lui Clattenburg în arbitraj, în cazul în care se va găsi vinovat.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite