„Diavolii roşii“ au câştigat cu arbitrul. Chelsea - Manchester United: 2-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United a câştigat duminică meciul cu Chelsea, disputat pe Stamford Bridge, scor final 3-2, după ce trupa lui Roberto Di Matteo a rămas în inferioritate numerică.

Manchester United a condus pe Chelsea cu 2-0 încă din primul sfert de oră, după autogolul lui David Luiz şi reuşita lui Robin Van Persie. Chelsea a revenit spectaculos, prin Juan Mata ('44) şi Ramires ('53), dar „diavolii roşii“ au câştigat partida din deplasare cu scorul final de 3-2, după  ce Hernandez Balcazar ('75) a marcat golul victoriei.

Influenţat şi de un arbitraj discutabil, rezultatul meciului a apropiat echipa lui Sir Alex Ferguson la un punct de liderul clasamentului, Chelsea, cu 22 de puncte acumulate.

Arbitrul partidei, Mark Clattenburg, a reuşit să creeze controverse după ce a dictat două eliminări împotriva celor de la Chelsea. Mai întâi, Fernando Torres ('69) a fost penalizat cu galben pentru fault şi eliminat în urma protestelor, fiind urmat de Branislav Ivanovici ('63), sancţionat direct cu roşu, astfel încât lucrurile au fost aranjate în defavoarea echipei gazdă. 

Mai mult, centralul a validat şi un gol dintr-o poziţie suspectă de ofsaid, decisiv în soarta partidei. De asemenea, Clattenburg a fost acuzat de către jucătorii lui Chelsea că ar fi folosit cuvinte cu tentă rasistă la adresa nigerianului John Obi Mikel. 

„Am depus o plângere la delegatul meciului, iar acesta va merge mai departe la Football Association“, a fost declaraţia unuia dintre oficialii londonezilor. 

Tehnicianul lui Chelsea, Roberto Di Matteo, a comentat maniera deciziilor împotriva echipei sale: „Este păcat ca o partidă precum aceasta să fie decisă de arbitri. Sunt sigur că arbitrul central va realiza erorile după ce va revedea meciul“.

În vârstă de 37 de ani, Clattenburg este unul dintre cei mai bine cotaţi arbitri ai momentului, fiind delegat la conducerea a numeroase partide europene. Acesta a arbitrat finala olimpică dintre Brazilia şi Mexic, iar în februarie a fost delegat la conducerea finalei Cupei Ligii Angliei. În anul 2009, numele său a fost legat de un scandal iscat de afacerile cu care se ocupă, fiind suspendat temporar din activitate. În cele din urmă, Clattenburg a avut câştig de cauză şi a revenit în arbitraj după opt luni.

Echipe


Chelsea Londra: Petr Cech - Ashley Cole, Gary Cahill, David Luiz, Branislav Ivanovici - John Obi Mikel, Ramires, Eden Hazard, Oscar, Juan Mata - Fernando Torres. Antrenor: Roberto Di Matteo.

Manchester United: David de Gea - Patrick Evra, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Rafael da Silva - Ashley Young, Tom Cleverley, Michael Carrick, Antonio Valencia - Robin Persie, Wayne Rooney. Antrenor: Alex Ferguson.

Cartonaşe galbene: Fernando Torres 45', 69', John Obi Mikel '76 / Wayne Rooney '43, Antonio Valencia '91.

Cartonaş roşu: Branislav Ivanovici '63.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite