Momente dramatice în Waalwijk - Ajax. Portarul gazdelor a fost resuscitat chiar pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clipe dramatice în Olanda, unde portarul lui RKC Walwijk, Etienne Vaessen, a fost la un pas de moarte după o ciocnire cu un atacant al lui Ajax, Brian Brobbey. Meciul a fost abandonat în minutul 84, la scorul de 2-3.

Etienne Vaessen, KO după o ciocnire cu un adversar. Foto Getty images
Etienne Vaessen, KO după o ciocnire cu un adversar. Foto Getty images

Incidentul s-a petrecut pe final, la un atac al oapeților. Lansat în adâncime, Brian Brobbey a pătruns în careu, și-a împins balonul prea în față, iar portarul a plonjat pentru a-l bloca. Cei doi s-au ciocnit și Etienne Vaessen inert pe gazon. Au urmat minute dramatice.

Jucătorii au făcut zid în jurul victimei, iar mai târziu, la adăpostul unor prelate aduse pe teren, Vaessen a trebuit să fie resuscitat. Portarul a fost transportat la spital și, potrivit unui membru în consiliul de administrație al lui RKC Waalwijk, și-a recăpătat cunoștința, este receptiv, însă nu-și poate aminti incidentul.

Doctorii l-au resuscitat pe portar în spetele unui paravan. Foto EPA EFE
Doctorii l-au resuscitat pe portar în spetele unui paravan. Foto EPA EFE

Partida din Eredivisie a fost abandonată la scorul 3-2 pentru oaspeți și urmează ca Federația (KNVB) să ia o decizie cu privire la reluarea din minutul 84 sau rejucarea acesteia din primul minut.

”Suntem extrem de șocați de incidentul de pe teren în care a fost implicat portarul nostru Etienne Vaessen. Putem anunța că, după o examinare medicală amănunțită, acesta este conștient și a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare. Îi urăm lui Etienne multă forță și putere și sperăm să-l avem din nou alături de noi în curând”, au transmis cei de Walwijk, într-un comunicat.

Portarul lui Waalwijk a rămas inert pe gazon. Foto Getty images
Portarul lui Waalwijk a rămas inert pe gazon. Foto Getty images

Pentru Ajax e al doilea meci consecutiv abandonat în decurs de numai o săptămână. Meciul cu Feyenoord, a fost oprit în minutul 55, la scorul de 0-3, din cauza actelor de huliganism ale suporterilor „lăncierilor”. Întâlnirea a fost reluată în cursul săptămânii, iar oaspeții au mai înscris o dată, pentru 0-4. Acum, Ajax a avut parte de un nou meci întrerupt, din cauza accidentării groaznice a portarului advers. Formația din Amsterdam are un debut dezastruos de campionat, aflându-se pe locul 14 în campionat, la două puncte de retrogradare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite