Gică Hagi, propus la Ajax Amsterdam! Jucătorul care face lobby pentru antrenorul Farului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajax Amsterdam e doar pe locul 3 în Olanda și este în pericol să rateze Liga Campionilor în sezonul următor. Echipa care în 2019 ajungea până în semifinalele competiției europene s-a stins treptat și are nevoie de un nou impuls pe banca tehnică.

Gică Hagi e lăudat de un fost jucător. Foto Sportpictures
Gică Hagi e lăudat de un fost jucător. Foto Sportpictures

Bas Kuipers, fundaș stânga în vârstă de 28 de ani, a oferit recent un interviu în presa din Olanda și, printre altele, și-a adus aminte de perioada pe care a petrecut-o în România, la Constanța, sub comanda lui Gică Hagi.

Fotbalistul s-a aflat sub contract cu Viitorul între ianuarie și august 2019 și a adunat doar 9 partide în tricoul formației dobrogene. Kuipers nu s-a impus la formația lui Gică Hagi, dar și-a relansat cariera în Olanda și în prezent evoluează cu succes în Eredivisie, fiind căpitanul echipei Go Ahead Eagles.

Bas Kuipers le-a vorbit olandezilor despre scurta perioadă petrecută sub comanda lui Gică Hagi și despre aspectele pozitive care l-au ajutat să se dezvolte în România. Și, printre altele, a spus că dacă s-ar afla în conducerea lui Ajax Amsterdam ar face tot posibilul să îl aducă pe Hagi în calitate de antrenor:

Bas Kuipers, cuvinte frumoase despre Gică Hagi. Foto netherlands postsen
Bas Kuipers, cuvinte frumoase despre Gică Hagi. Foto netherlands postsen

„Hagi este o legendă, e fantastic. Am avut o colaborare specială, atât din punct de vedere negativ, cât și pozitiv. Dar mă uit înapoi cu mult drag la acea perioadă. Fiecare antrenament era de parcă urma să jucam o finală de Liga Campionilor. A fost intens, fără precedent! Toată lumea îl asculta. Dacă aș fi Ajax, l-aș lua pe el. E un antrenor foarte bun.

Este și «Cruijffian», Cruijff este marele lui idol. Are o concepție foarte frumoasă despre joc”, a declarat Kuipers în cadrul unui podcast.

În urmă cu 3 ani îl acuza că nu-l băga în seamă

Culmea, același jucător în înfiera pe Gigă Hagi, în urmă cu 3 ani, tot în presa batavă: „În România, pentru un cartonaş roşu te suspendă imediat trei etape. Nu am fost deloc fericit pentru acest lucru. Am stat cinci săptămâni în tribună fără ca cineva din club să schimbe o vorbă cu mine. Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine. Voiam să plec. Până la urmă, a ieşit totul aşa cum trebuia, ne-am dat mâna şi am devenit jucător liber de contract”.

Pe banca lui Ajax se află în prezent Johnny Heitinga, fost internațional olandez cu 87 de apariții în prima reprezentativă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite