Modelul chinez, îngrozitor și în sport: Micuții vor fi supuși unui regim spartan de la 7 ani

0
Publicat:

Aproximativ o mie de sportivi chinezi, unii cu vârsta de doar 7 ani, urmează în prezent o pregătire militară de câteva zile, la Shanghai, menită să le insufle disciplina şi "combativitatea", conform autorităţilor din capitala economică a Chinei, informează AFP.

Lacrimi și suferință, plus o copilărie stricată pentru o medalie
Lacrimi și suferință, plus o copilărie stricată pentru o medalie

Pregătirea de tip militar este un lucru obişnuit în China pentru elevii din şcoli sau la intrarea într-o companie de stat, având ca obiectiv consolidarea spiritului de grup, patriotismul şi solidaritatea. Ea nu este însă nici pe departe la fel de intensă ca antrenamentul militar real.

În timpul acestei pregătiri militare a sportivilor din Shanghai aceştia vor putea învăţa "simţul disciplinei şi al combativităţii" armatei, a precizat Biroul pentru sport al oraşului într-un comunicat. Echipele profesioniste de fotbal din China au participat în trecut la acest tip de pregătire militară.

Antrenorul unei echipe de gimnastică masculină care participă la antrenamentul din Shanghai, He Youxiao, a spus că vârstele sportivilor săi variază între 7 şi 25 de ani. "Mici sau mari, ei apreciază această oportunitate care le este oferită", a spus antrenorul, citat în comunicat.

Pregătirea militară a început luni şi urmează să se încheie marţea viitoare. Aceasta reuneşte 932 de sportivi din 11 centre sportive din Shanghai. China a adoptat luna trecută o nouă lege a educaţiei, menită în special să insufle un "spirit patriotic" tinerilor, potrivit presei de stat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite