Mister desluşit: s-a aflat cum a prins Latovlevici transferul la Galatasaray. Românul va avea un salariu uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 31 de ani, un fotbalist care n-a prins lotul naţionalei pentru „dubla“ cu Armenia şi cu Muntenegru a ajuns la cea mai galonată formaţie din Turcia.

După două sezoane petrecute la Genclerbirligi (10 meciuri în campionat, niciun gol) şi Karabukspor (30 de meciuri în campionat, 3 goluri), Iasmin Latovlevici a ajuns la Galatasaray.

Mutarea a surprins, în condiţiile în care „Lato“ n-a fost niciodată un om de bază la echipa naţională. Victor Piţurcă i-a reproşat că are lacune mari pe faza de apărare, iar Christoph Daum nici măcar nu l-a convocat la ultima acţiune a primei reprezentative.

Un alt antrenor însă, croatul Igor Tudor, a fost plăcut impresionat de fundaşul stânga, cât timp a lucrat cu el la Karabukspor. Ajuns acum la Galatasaray, Tudor a solicitat transferul lui Latovlevici, iar formaţia din Istanbul a investit sumele necesare pentru aducerea jucătorului: 550.000 de euro sumă de transfer şi 750.000 de euro salariul românului.

Latovlevici a fost prezentat oficial alături de alte două achiziţii ale clubului Galatasaray, Jason Denayer şi Cedric Carrasso.

Ce a spus?

„N-am discutat cu antrenorul Igor Tudor înainte să vin. Cred că a fost decizia lui în mare pare, pentru că mă cunoaşte. La Galatasaray, Hagi şi Popescu au obţinut performanţe mari, sunt nume importante în România şi sper ca măcar cât de cât să mă ridic la nivelul performanţelor lor. Am ajuns la un club mare. Sunt foarte fericit, n-am cuvinte să descriu ce simt. Stiu la ce să mă aştept. Am muncit mult ca să ajung aici. Am jucat la un club mare şi în România (n.r. – FCSB), ştiu la ce să mă aştept aici. Aşteptările sunt mari şi sper să mă ridic la nivelul lor. Nu prea sunt multe de spus despre fani. Se ştie faptul că sunt cei mai buni, stadionul e mereu plin, iar ei fac o atmosferă incredibilă. Nu e nimic mai frumos decât să joci cu asemenea fani în spate“, a declarat Latovlevici.

Contractul său va fi prelungit automat pentru încă un sezon, dacă românul va bifa 18 meciuri oficiale la Galata, iar dacă echipa va câştiga titlul, atunci „Lato“ va primi un bonus de 25% din salariul său pe un sezon.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite