Mircea Lucescu, lăudat de legendarul Rivaldo: „Il Luce“ are, diseară, un meci de totul sau nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Kiev joacă, diseară, meciul decisiv pentru rămânerea ei în Europa, cu Ferencvaros. Iar antrenorul român de pe banca ucrainenilor a fost lăudat de marele Rivaldo, care îl consideră pe „Il Luce“ printre tehnicienii de top ai fotbalului.

Mircea Lucescu a readus Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor, după o pauză de 4 ani, însă, nimerind într-o serie cu Barcelona şi Juventus, n-a putut să facă încă un miracol şi să o şi ducă în optimile competiţiei.

Aşa cum era de aşteptat, grupa a fost dominată de formaţiile la care evoluează Messi şi Cristiano Ronaldo, care au şi obţinut deja calificarea în următoarea fază a Ligii. Iar diseară, în ultima etapă, granzii joacă între ei, în timp ce în cealaltă partidă, Dinamo Kiev şi Ferencvaros se vor duela într-un meci care va stabili cine va merge în 16-imile Ligii Europa, prin clasarea pe locul 3. La prima vedere, prima şansă o au ucrainenii, care joacă acasă. Mai mult, în partida de la Budapesta, de acum cinci săptămâni, Dinamo Kiev a condus cu 2-0, înainte de a fi egalată în ultimul minut, 2-2, scor cu care s-a şi încheiat partida.

Diseară, pe „Olimpijskyj“, se anunţă o partidă extrem de echilibrată, între două grupări care, în acest moment, se află pe primul loc în campionatele lor interne. Dinamo Kiev a strâns 29 de puncte după 12 runde în Ucraina, cu trei puncte mai multe decât Şahtior. În Ungaria, Ferencvaros domină şi mai clar: 29 de puncte din 11 meciuri, la 7 puncte distanţă de locul doi, ocupat de Fehérvár.

Înaintea acestui meci de totul sau nimic pentru viitorul european al celor de la Dinamo Kiev şi Ferencvaros, Mircea Lucescu a primit laude de la fostul mare internaţional brazilian, Rivaldo (48 de ani). Actualmente ambasador Betfair, fostul fotbalist s-a arătat impresionat de modul în care „Il Luce“ îşi face meseria şi la 75 de ani, el devenind, în acest sezon, cel mai vârstnic antrenor din istoria Ligii Campionilor.

„Nu poţi decât să simţi respect pentru vârsta sa“

„Când Mircea Lucescu a mers în Spania pentru meciul cu Barcelona, Dinamo Kiev a fost o echipă greu de bătut, a jucat bine şi a creat probleme serioase Barcelonei“, şi-a început Rivaldo discursul, referindu-se la partida în care, deşi a avut o armată de indisponibili din cauza COVID-19, formaţia ucraineană a pierdut greu, scor 1-2, pe „Camp Nou“.

Rivaldo a fost de părere că modul în care Dinamo Kiev s-a descurcat în Europa, deşi a fost lovită de probleme, a arătat abilitatea antrenorului de a gestiona o situaţie critică. „Şi la 75 de ani, Mircea Lucescu şi-a arătat calitatea şi experienţa ca manager. La o astfel de vârstă, cel mai important e să recunoşti că nu ştii chiar totul şi că poţi învăţa în continuare de la asistenţii tăi sau de la alţii. În acest fel, poate combina experienţa cu noi cunoştinţe pentru a deveni şi mai bun“, a adăugat campionul mondial din 2002 cu naţionala Braziliei.

Întrebat dacă a fost surprins de faptul că Lucescu a acceptat să preia Dinamo Kiev, după 12 petrecuţi la marea rivală de la Donţek, Şahtior, brazilianul a oferit un răspuns diplomatic: „Eu consider că un jucător sau antrenor profesionist n-ar trebui să refuze niciodată propuneri interesante. Bineînţeles, sunt şi cazuri speciale. Au existat, de-a lungul timpului, transferuri controversate, cum a fost cel al lui Luis Figo de la Barcelona la Real Madrid, şi cred că şi eu aş fi păţit la fel, dacă aş fi urmat un traseu similar“.

Revenind la Mircea Lucescu, fostul fotbalist brazilian şi-a amintit că, de-a lungul carierei, a avut experienţa colaborării cu un antrenor în vârstă, Mario Zagallo, cel care a condus Brazilia până în finală, la Cupa Mondială din 1998.

„Eu, spre exemplu, am fost antrenat de Mario Zagallo, când acesta se afla în faza finală a carierei manageriale şi n-am simţit niciodată vârsta lui ca pe o problemă. Şi nu numai pentru că era înconjurat de asistenţi buni, ci şi pentru că era încă foarte dedicat. Când vezi pasiunea unei persoane cu experienţă, nu poţi decât să simţi un respect pentru vârsta sa“, a încheiat Rivaldo.

Rivaldo
Mă bucur să văd că antrenorul Mutu are acelaşi succes pe care l-a avut ca jucător. Iar Hagi contribuie la reconsolidarea României, până la punctul în care ar putea reveni la o Cupă Mondială, în viitor. Rivaldo fost internaţional brazilian  

Liga Campionilor, ultima etapă, astăzi

Grupa G

Barcelona - Juventus 22.00

Digi Sport 1, Telekom Sport 1, LookSport+

Dinamo Kiev - Ferencvaros 22.00

Digi Sport 3, LookSport 3

Clasament

1. Barcelona 5 5 0 0 16-2 15

2. Juventus 5 4 0 1 11-4 12

3. Dinamo Kiev 5 0 1 4 3-13 1

4. Ferencvaros 5 0 1 4 5-16 1

*Primele două clasate ajung în optimile Ligii Campionilor, iar ocupantele locurilor trei vor merge în 16-imile Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite