Miracolul Atalanta: Ce au reuşit italienii pentru prima dată în toată istoria Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olandezul Hateboer a deschis drumul celor de la Atalanta spre o victorie categorică în faţa Valenciei
Olandezul Hateboer a deschis drumul celor de la Atalanta spre o victorie categorică în faţa Valenciei

Sezon istoric pentru Atalanta în cea mai tare competiţie intercluburi din lume! Aflată pe locul 4 în Serie A, după Juventus, Lazio şi Inter, formaţia din Bergamo uimeşte Europa.

Prima „minune“ a reuşit-o ieşind din grupe! După primele trei etape, echipa avea zero puncte şi un golaveraj ruşinos: 2-11! Practic, în luna octombrie, Atalanta părea că a şi încheiat socotelile cu Europa, fiind pe ultimul loc în grupa C. 

Au urmat însă un egal şi două victorii în Ligă, golaveraj 6-1, iar Atalanta a prins locul 2, după City, calificant în optimi. A fost pentru prima dată când o formaţie a avansat în fazele eliminatorii ale competiţiei, după un debut în grupe, cu trei meciuri pierdute la rând!

Iar dacă această performanţă nu era una suficient de mare, miercuri seară, a urmat alta, vorbim despre victoria cu Valencia, care a trimis-o pe Atalanta cu un picior în sferturi! Şi, pe lângă acest parcurs formidabil, echipa impresionează prin stilul ei de joc, unul curajos, ofensiv, fără nicio legătură cu fotbalul ultratacticizat, atât de îndrăgit în Italia. 

Şi mai există un amănunt remarcabil: seria impresionantă a celor de la Atalanta a venit, în condiţiile în care UEFA n-a omologat stadionul „Gewiss“ din Bergamo pentru partidele din Liga Campionilor. Drept urmare, echipa joacă pe „Giuseppe Meazza“ din Milano unde însă a avut, de fiecare dată, o susţinere consistentă. Cea mai mică asistenţă s-a înregistrat în partida cu Şahtior (26.022 de spectatori), iar miercuri, cu Valencia, au fost peste 44.000 de oameni în tribune!

Iată alte cifre şi statistici apărute după partida de miercuri seară:

*Eroul Atalantei a fost fundaşul olandez, Hans Hateboer (26 de ani). „Dubla“ sa a contribuit din plin la scorul de 4-1. Hateboer nu mai înscrisese de 35 de meciuri, mai precis de la 4 aprilie 2019. Reuşita sa din minutul 16, prima din actuala stagiune, a fost şi prima pentru el în şapte apariţii în Liga Campionilor.

*Mijlocaşul sloven al lui Atalanta, Josip Iličić (32 de ani), trăieşte o serie de vis! După golul de miercuri seară, a ajuns la 12 reuşite în toate competiţiile în ultimele sale 12 partide.

*Atalanta are 12 reuşite în Ligă semnate de zece jucători! Nicio altă echipă aflată în competiţie, în acest sezon, n-a avut atât de mulţi marcatori diferiţi.

*Singura consolare într-o seară de coşmar pentru Valencia a fost golul rusului Cheryshev (66). Acesta a înscris la două minute după intrarea sa pe teren. Astfel, a doborât precedentul record al unui jucător de rezervă al Valenciei în Ligă, care era deţinut de Soldado. În 2010, acesta a marcat la patru minute după introducerea sa în meciul cu Bursaspor.

*Valencia poate spera, totuşi, la calificare şi după acest 1-4 din tur! Un astfel de rezultat a fost înregistrat în Ligă de cinci ori şi, în două rânduri, învinşii s-au calificat după a doua manşă! Deportivo La Coruna a reuşit, mai întâi, remontada cu AC Milan, în 2004, iar AS Roma a izbutit, de asemenea, o calificare miraculoasă în faţa Barcelonei, în 2018.

Atalanta în acest sezon de Liga Campionilor

*Dinamo Zagreb - Atalanta 4-0

*Atalanta - Şahtior 1-2

*Man City - Atalanta 5-1

*Atalanta - Man. City 1-1

*Atalanta - Dinamo Zagreb 2-0

*Şahtior - Atalanta 0-3

*Atalanta - Valencia 4-1

Liga Campionilor, optimi, tur

Marţi

Dortmund – PSG 2-1

Håland 69, 77 / Neymar 75

Atl. Madrid – Liverpool 1-0

Saul 4

Meciurile retur sunt programate pentru 11 martie

Miercuri

Atalanta – Valencia 4-1

Hateboer 16, 62, Ilicici 42, Freuler 57 / Cheryshev 66

Tottenham – Leipzig 0-1

Werner 58-pen

Meciurile retur sunt programate pentru 10 martie

25 februarie

Chelsea – Bayern

Napoli – Barcelona

26 februarie

Real Madrid – Man. City

Lyon – Juventus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite