Mihai Stoica rupe tăcerea, dar continuă războiul cu ProTV: „Mi-a fost jenă, dar am fost provocat. Rating se face cu fotbal, Steaua şi scandal, nu cu wrestling“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoica
Mihai Stoica

Managerul Stelei a vorbit, în detaliu, despre incidentul de la Skopje în care a înjurat un reporter şi un cameraman ca la uşa cortului. Meme admite că Gigi Becali l-a certat din închisoare şi descrie cum vede el o presă normală şi sănătoasă.

La patru zile după ce a avut un comportament huliganic, nedemn de un oficial al unui club de fotbal, Mihai Stoica a acordat un interviu „Gazetei Sporturilor“, publicaţie care n-are acces la acţiunile Stelei din cauza articolelor publicate de-a lungul timpului.

Meme a acceptat solicitarea venită din partea reporterului Cătălin Popescu, însă a acordat acest interviu (publicat doar în ediţia tipărită, nu şi cea online) în condiţiile impuse de el: a primit întrebările prin e-mail şi a trimis răspunsurile înapoi pe aceeaşi cale.

„Adevărul“ a selectat cele mai interesante afirmaţii făcute de Meme despre incidentul de la Skopje, dar şi despre cum vede el relaţia cu mass-media.

Despre reacţia pe care a avut-o la Skopje - Nu mi se pare normală sub nicio formă. După mai bine de 8 ani, am comis-o din nou. Nu atât de grav ca atunci, dar impardonabil. Conflictul între noi şi trustful Pro era de notorietate, dar ei au fost mai abili. Au dat lovitura, obţinând cu largul meu concurs un subiect care face audienţă.

Despre ce senzaţie a avut când şi-a văzut reacţia la televizor - Mi-a fost jenă, când am văzut imaginile cu mine înjurând la Skopje. Doar că cine le urmăreşte cu atenţie realizează că totul a fost premeditat. De la refuzul de a părăsi arena până la filmarea cu cameră ascunsă şi certificatul fantomă. Domnişoara reporter n-are nimic, vă imaginaţi câte fotografii s-ar fi făcut dacă avea măcar o zgârietură! În viaţa mea n-aş brusca o femeie, indiferent câte insolent ar fi.

Despre ce i-a transmis Gigi Becali din închisoare - Era supărat pentru ce am făcut. Mi-a reproşat că n-am ţinut cont de sfaturile lui. Mi-a zis de multe ori să nu mă las provocat. Sincer, la el m-am gândit prima oară după ce am realizat că am mai făcut o nefăcută. La el şi la mama.

Despre ce ar face dacă ar da timpul înapoi - M-aş îndepărta cât mai mult de ei (n.r. – reporterii Pro TV), aşa cum voi proceda de acum încolo.

Despre antipatia sa faţă de presa din România -  Mai ştiţi o echipă de fotbal care domină o competiţie de o asemenea manieră ca noi în sezonul trecut care să fie denigrată în asemenea hal? False acuzaţii de dopaj, de meciuri aranjate, valoarea adversarilor minimalizată etc…Doar câteva aberaţii de sutele sau miile de articole strâmbe. Cum să reacţionezi astfel?

Despre presa din România - Cei care n-au forţă să achiziţioneze competiţii de anvergură , în căutarea ratingului, îşi schimbă orientarea. Cel mai bine vând fotbalul, Steaua şi scandalul. Combinaţii de 3 luate câte 2. 3 din 3 plus reţeta succesului. Din păcate. Doar n-o să vândă wrestling. 

Despre cum percepe el o relaţie normală cu presa - Fără solicitări de poze tematice, străini strigând la dictare „Batem Dinamo“ şi interviuri la aeroport sau la volan. Fără întrebări cu răspunsul conţinut. Fără ca ziariştii să ne sune să ne întrebe ce părere avem despre ce a spus cu 5 minute în urmă X sau Y, dar de fapt X şi Y să fie cu Z în Deltă şi să n-aibă reţea de 3 zile. Fără să bată câmpii zilnic oameni care se legitimează cu contraperformanţe, gen Liţă Dumitru sau Răchită. Dar într-o ţară în care Tonciu şi Buruiană au expunere mai mare decât Marcel Iureş sau Dan Puric, viziunile mele sunt imposibil să se transforme în realitate. 

Despre ancheta UEFA după scandalul de la Skopje - În eventualitatea în care se va declanşa o procedură disciplinară, voi demonstra  cu argumente solide şi martori că a fost o acţiune premeditată din partea celor care au intrat fără acordul nostru pe stadion. Am greşit doar când m-am exprimat suburban, dar chiar din filmarea lor reiese că i-am rugat în repetate rânduri să părăsească incinta stadionului înainte de incident. Iar povestea cu bandajul a fost de-a dreptul ridicolă.

Sunt un tip foarte OK. Am probleme doar când cineva mă sfidează şi mă provoacă, aşa cum s-a întâmplat la Skopje.    Îmi place lupta, nu sunt un om care debordează de fair-play. Doar că nu sunt ipocrit într-o lume în care falsitatea este o a doua natură. Şi, credeţi-mă, sunt foarte mândru de asta.   De regulă, performanţele se fac în condiţii de adversitate. Oamenii de fotbal care-şi respectă meseria nu au timp de discuţii interminabile cu ziariştii.  Mihai Stoica manager Steaua

Câteva precizări despre răspunsurile lui Meme

*Atunci când spune că a comis-o după opt ani, se referă la faptul că, în 2005, a coborât de la tribuna oficială a stadionului din Ghencea şi a lovit cu pumnul un fan al Stelei, pe motiv că acesta îl înjura pe mijlocaşul Nicolae Dică.

*Atunci când vorbeşte despre faptul că nu se vinde wrestling-ul, Stoica îi ironizează pe cei de la Sport.ro, care au introdus acest gen de program în România, în condiţiile în care transmit foarte puţine meciuri de fotbal.

CITEŞTE ŞI:

*Dan Petrescu a plecat de la Urziceni din cauza lui Meme. „Dacă îl tai, în loc de sânge îi curge perversitate“. Atac devastator asupra managerului Stelei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite